A gyógytorna a fájdalommentes olvasásban is segít
 

A gyógytorna a fájdalommentes olvasásban is segít

Nem tudom, tudnék-e olyan kikapcsolódást formát mondani, amelyet jobban szeretek az olvasásnál. Ebből a szempontból mindenevő vagyok. Jöhetnek magyar vagy külföldi klasszikusok, modern történelmi regények, fantasy-, és sci-fi-irodalom, de – hiába vagyok meglett férfiember – még az ifjúsági regényeket sem vetem meg. A pörgős, nehéz, sok munkával teli hétköznapok során sokszor gondolok arra, hogy esténként, vagy hétvégénként milyen jó lesz bekuckózva beülni a karosszékembe, vagy végignyúlni az ágyamon, és belevetni magam regényeim izgalmas, vagy megható történeteibe.

Az utóbbi időben azonban olyan kellemetlenségeket tapasztaltam, amelyek sajnos nagyban levontak ezekből a kikapcsolódást jelentő élményekből. Komoly fájdalmakat kezdtem ugyanis érezni a háti és ágyéki gerincemben. Ezek miatt szinte alig találtam olyan pozíciót, amelyet elfoglalva kényelmesen és szenvedés nélkül merülhettem el az olvasás gyönyöreiben. Sem ülve, sem hason, de még hanyatt fekve sem volt az igazi. Úgy döntöttem, nem mondok le erről a számomra a legfőbb kikapcsolódást jelentő hobbiról, hanem mielőbbi lépéseket teszek a problémáim okainak feltárására és a fájdalom megszüntetésére.

Szerencsére hamar rátaláltam egy olyan rendelőre, amely hathatós segítséget tudott nyújtani. A Therapy4U-t máris bátran ajánlom minden sorstársamnak, akik hozzám hasonlóan fájdalommentesen szeretnék élvezni a kikapcsolódással és pihenéssel töltött időt. A rendelő legfőbb profilját az ortopédiai kezelések jelentik. Weboldaluk (a https://therapy4u.hu/) rendkívül átlátható. A főoldalon az alap tudnivalókat láthatjuk: például, hogy mióta is működik a a klinika, és hogy elsősorban ortopédiai problémákkal érdemes őket keresni. Alapvető céljukat is leszögezik: minden esetben a fájdalom forrását azonosítják. Ez utóbbi kapcsán különösen tetszett az a megfogalmazás, hogy azt az építkezést, amely az emberi test gyógyítását szolgálja, az alapokkal, és nem az első emelettel érdemes kezdeni. Ugyanitt véleményeket is találunk, amelyeket elégedett, és sikeresen, fájdalommentesen távozó páciensek fogalmaztak meg.

A felül, jobboldalon látható menüsorban, a Kezelések-fül alatt megtekinthetjük, hogy milyen sokféle kezelést is kínál nekünk a Therapy4U. Ide tartozik például: Craniosacralis terápia, a Kinematic Taping, a Neurodinamika, vagy éppen a Mulligan koncepció. A leghasznosabbnak azonban én a mckenzie módszer elnevezésű technikát tartom, amely mechanikai gondok javítását célozza meg. A mckenzie módszer a technika kifejlesztőjéről, Robin McKenzie-ről kapta elnevezését. A módszer kiemelkedő hangsúlyt helyez az ergonómiára, ezzel nem csak a fájdalom enyhítését segíti, de a kiújulást is megkísérli megelőzni. Abból a szempontból is egyedi technika, hogy a gyakorlatok személyre szabottak. Ráadásul, ha a páciens állapota megfelelően javul, a gyakorlatok otthon, terapeuta jelenléte nélkül is végezhetők. Ezáltal mind a nyakban, mind a hátgerincben és az ágyéki gerincben jelentkező makacs fájdalmakat is elmulasztja. Ha azt szeretnénk, hogy a módszert rajtunk is kipróbálják, azonnal időpontot foglalhatunk a weboldalon. A válaszra sem kell sokat várnunk, a rendelő 24 órán belül reagál. Ahhoz képest, amit máshol tapasztaltam, az áraik is méltányosak.

Ha még többet szeretnénk megtudni a Therapy4U-ról, mindenkinek ajánlom a weblapon elhelyezett képek végignézését. Gyönyörű szobákat, jól felszerelt tornatermeket, és nem utolsó sorban kedves és szimpatikus terapeutákat láthatunk rajtuk!