Buli és kultúra
 

Buli és kultúra

Épp most vagyok túl egy iszonyú jó és rendhagyó lánybúcsún. Mivel a menyasszonynak, Ninának a legjobb buli élménye Pécsen volt, ezért az eseményt oda szervezték a barátnői. Egy egész lakást kivettek két napra. Én nem ismerem olyan jól Ninát, munkatársak vagyunk, és mindig együtt ebédelünk, mert kedveljük egymást, de nem szoktunk külön találkozókat megbeszélni.

Szóval volt egy meghívásom Pécsre a lánybúcsúra, és úgy gondoltam, ha már elutazom a városba, akkor nem csak egy estét töltök ott, hanem az egész hétvégét, és megnézem a város kulturális nevezetességeit napközben, este meg bulizom a többiekkel.

Szóval én már ott voltam szombat reggel 9-kor Pécs belvárosában, hogy tekeregjek egyet.

Estig aztán egy jó nagy részét megismertem a településnek. Néhányszor eltévedtem kicsit, de a telefonomon lévő GPS segítségével mindig sikerült visszatalálnom a tervezett útvonalamra.

Este pedig kezdődött az őrület!

Ilyet még nem láttam, Ninának egy óriási lufival kellett közlekednie egész este, és különböző feladatokat végrehajtania; ha sikerült neki, apróságokat kapott. Ezt egész este játszottuk, bárhol is voltunk. Persze betértünk néhány kocsmába és szórakozóhelyre, a végén aztán mégis a lakásban fejeztük be a partit. A lányok ezt nagyon szépen kidekorálták, a lánybúcsú összes kelléke megvolt nekik, és nagyon jól használták.

A bulin megismerkedtem Nina egyik legrégebbi barátnőjével, Zsófival. Vele még általános iskolába jártak együtt. Egyébként nagyon kedves lány, egész sokat beszélgettünk, azt is elárulta, hogy Nina a munkahelyéről engem bír a legjobban.

Kérdeztem Zsófit, hol sikerült nekik a lánybúcsú kellékeit beszerezni. Azt hittem, hogy egy csomó üzletet végigjártak gyalog, mindenhol mást vettek, mire összejött ez a nett kis pakk.

De Zsófi mondta, hogy van egy honlap, ahonnan rendelni lehet, még a lufit is kihozták. Budapestről rendelte meg, de a kibérelt lakás tulajdonosával megbeszélte, hogy oda rendeli a csomagot Pécsre, akkor az autóban sem foglal helyet.

Szóval három kattintással megoldották a dolgot. Mikor mondtam, hogy ez jó kis szolgáltatásnak tűnik, Zsófi elmesélte, hogy ugyanez a cég akár héliummal töltött lufikat is kiszállít egy megadott időpontra, ha egy hónappal előtte megrendeli a szolgáltatást az ember.

Azt mondta, a fia szülinapjára legutóbb ez volt a meglepetés. Bulit rendezett neki otthon, de a kissrác mindenképpen valami ugrálóvár-félébe akart menni, ahol egy óra csillagászati összegekbe kerül. Zsófi gondolt egyet, és valahogyan fölkutatta a neten ezt a céget. Berendelt 200 db héliumos lufit a 15 négyzetméteres nappaliba. A fia visongott az örömtől, mikor meglátta a dolgot. Állítólag azóta is mindenki úgy tartja számon, hogy neki volt a legmenőbb szülinapja.

Szóval a fia szülinapja kapcsán talált rá Zsófi az oldalra. Most, mikor a lánybúcsú kellékeiről kellett gondoskodni, eszébe jutott, hogy a honlapon ezeket is látta.

Kértem tőle, hogy, ha hazaér, majd küldje át az oldal címét, mert én meg a bátyámnak terveztem születésnapi bulit. Tavaly ő meglepett, szervezett nekem egy meglepetés bulit, és nagyon jól eső gesztus volt tőle. Azt szeretném viszonozni. Még nincs olyan közel az esemény, nem szorít az idő, de, minél előbb elrendezem a dolgot, annál nyugodtabb vagyok.

Zsófi meg is mutatta még aznap este az okos telefonján a honlapot. Persze ezek a beszélgetések még az este elején volt, amikor én kultúrával telítődve megérkeztem a lánybúcsúra.

Az este további részéről nincsenek ilyen határozott emlékeim. Csak azt tudom, hogy nagyon jó volt, örülök, hogy Nina meghívott, és annak is, hogy a barátait is megismerhettem, szinte mindenki rokonszenves volt.

Zsófival találtam meg legjobban a közös hangot, másnap meg is beszéltük, hogy elmegyünk valamikor kávézni vagy ebédelni, akár hármasban is Ninával. Szerencsére a munkahelye is közel van a miénkhez; ő kulturális referens az egyik fővárosi közösségi házban. Mi ugyanabban az utcában dolgozunk, az irodaház a közháztól kábé egy fél kilométerre van.

Remélem az én lánybúcsúmat is ilyen jól szervezik majd meg, mindenesetre a kellékek beszerzéséhez már tuti tudok adni egy jó tippet!