Könyvklubos találkozó, és baba játék tanácsok
 

Könyvklubos találkozó, és baba játék tanácsok

Azt hiszem nem túlzás kijelenteni, hogy imádok olvasni! De tényleg! Amint van egy kis szabadidőm, azonnal zuttyanok is le a kedvenc fotelembe, és veszem le a polcról az aktuális művet, amit éppen olvasok. Könyvklubba is járok, ahol a barátnőimmel kéthetente összeülünk, és megosztjuk egymással a frissen szerzett élményeket, tapasztalatokat. Pont egy ilyen könyvklub alkalmával történt, hogy elterelődtek a gondolataim, milyen baba játék lenne a legmegfelelőbb ajándék a nővérem kisfiának első születésnapjára, amikor kaptam egy remek tanácsot, eztán hol is érdemes kutakodnom!

Az egészben az volt számomra a megdöbbentő, hogy éppen az egyik kedvenc könyvemet, Lawrence Norfolktól a Lempriére-lexikont tárgyaltuk, én pedig képtelen voltam rendesen odafigyelni, mert újra és újra azon járattam az agyam, hogy mi lenne a kis klambónak a megfelelő ajándék. Már most nagyon szeretem a kis unokaöcsémet, tehát nem szeretnék neki gagyit vagy veszélyeset adni. A lányok csak beszéltek, de az én fejemben csak zúgás volt, képtelen voltam felfogni, amit hallok.

A könyvklub után az egyik barátnőm magához vont, és megkérdezte, hogy mi bánt. Én, mint aki álomból ébredt, egyszercsak felfogtam, hogy milyen furcsán is viselkedhedtem. Mondtam neki, hogy nyugalom, semmi baj, csak azon jár az agyam, hogy milyen baba játék lenne a legjobb a nővérem fiának, mert én egyáltalán nem értek hozzá, és tanácstalan vagyok, hová is fordulhatnék. Erre ő jót nevetett, és megkönnyebbülten mondta, hogy megkönnyebbült, mert azt hitte, hogy valami komoly baj van. Mondta, hogy ő is hasonló gondokkal küszködött, mert ugyanígy az unokatesója babájának kellett valami ajándékot szereznie. De felírt nekem a noteszomba egy webcímet, ahol egy kimondottan játékokkal foglalkozó webshop található, és nagyon-nagyon sok baba játék van a kínálatukban. Nem is nagyon tudtam szavakba önteni a hálámat, hogy a segítségemre sietett, hazaúton pedig már egészen megkönnyebbültem, mert már tudtam, hogy merre kezdjek el keresgélni.

Az este hátralévő részét a laptopom előtt ülve, a jatekwebshop.hu-t böngészve telt, és már egészen más miatt aggódtam: hogy a fenébe fogok ennyi jó baba játék közül kiválasztani egyet, ami a legjobb lesz a kis unokaöcsinek? Szerencsére életkor szerint is kategóriákra voltak osztva a játékok, úgyhogy az 1-3 éves korig szóló kategóriában kezdtem nézelődni. Csupa-csupa remek baba játékot láttam, amik egytől egyig mindamellett, hogy lefoglalják a gyerek figyelmét, a képességeiket is fejlesztik. Szóval kiválasztottam egy aranyos kis játék tűzoltóautót, és meg is rendeltem a munkahelyemre, mert ott biztosan át tudom majd venni. Mivel a rendelésem nem érte el a 20 000 forintot, így sajnos volt egy kis szállítási díj, de cserébe három napon belül kiszállították, úgyhogy bőven maradt időm még becsomagolni is a családi ünnepség előtt.

A nővérem elmondása szerint azóta is az egyik kedvenc játéka a gyereknek a kis tűzoltóautó, én pedig sokkal okosabb lettem, mert a jatekwebshop.hu-n nem csak rengeteg baba játék, hanem idősebbeknek való is van, úgyhogy egy kifogyhatatlan tárházat találtam a jövőbeli ajándékoknak is! Talán ha egyszer nekem is lesz gyerekem, akkor még családon belül is jól fog jönni…