Vízszívó porszívó és könyvtári nagytakarítás
 

Vízszívó porszívó és könyvtári nagytakarítás

Minden évben visszajárok a volt középiskolámba, hogy egy kicsit visszaadhassak abból a sok mindenből, amit ott kaptam. Így mindig éppen azt csinálom, amire szükség van: ha kell, akkor termet festek, ha kell, akkor kerítést csiszolok és ha épp azt kell, akkor egy Vízszívó segítségével könyvtárat takarítok. Tényleg mindig igyekszem megtalálni azt a pontot, ahol leghasznosabb lehet a segítségem, de a könyvtári takarítás különösen kedves nekem, mert nagyon sok időt töltöttem itt anno a könyvet társaságában. Van egy olvasó sarok és ott kucorogtam mindig. Most meg azt takarítottam ki, hogy más is szeressen ott kucorogni.

A pécsi sulim kibérelt egy Vízszívó porszívót, mivel a könyvtár teljesen be van fedve padlószőnyeggel. Ide aztán nem elég egy puszta porszívózás, komoly szívóerő és tisztítóerő kell, hogy minden por eltűnjön. Szóval azt találták ki, hogy a Greenway Kft.-től bérbe vesznek egy erre a célra megfelelő vízszívót, amivel sokkal könnyebb és hatékonyabb is a munka, mint egy mezei porszívóval. Tanúsíthatom, hogy valóban így történt!

A greenwaykft.hu weboldalára lépve kétféle nedves/száraz porszívó közül lehet választani. Az iskola a kisebbet választotta, mivel az is bőven elég volt egy ekkora helyiségre, ráadásul a fejkialakítása miatt alkalmasabb is a szűk sorok kitakarítására. Ez a Taski Vacumat 22 / (vagy lehet, hogy a 22T) névre hallgató eszköz volt a barátom egy napig, és őszintén mondom, hogy a végeredmény makulátlan tisztaság volt. Ez a vízszívó, a könnyen cserélhető fejének köszönhetően akár egyszerű porszívóként is használható, nagy teljesítménnyel, könnyedén.

Ezeket a Taski berendezéseket úgy tervezték, hogy a legmagasabb előírásoknak és minőségi követelményeknek feleljenek meg a Vízszívó berendezések piacán, így nem csoda, hogy ennyire könnyű volt a vele való munka és hibátlan a végeredmény. A tíz méteres hálózati csatlakozó megkönnyítette a mozgást a könyvtárban, míg az 5 darab görgőnek köszönhetően csak húznom kellett magam után a gépet, nem volt vele macera. Annak is örültem, hogy nem egy őrülten nehéz eszközről van szó, mert így a küszöb átemelésnél én is elbírtam, nem kellett hozzá segítség. A hozzá kapható tartozékok segítségével pedig minden helyre befértem vele és gond nélkül tudtam használni minden területen és felületen.

Azt gondolom, hogy nagyon jó ötlet volt a Vízszívó kibérlése, mert ezzel az eszközzel sokkal egyszerűbben és sokkal eredményesebben lehetett kitisztítani a könyvtárat. Ajánlom tehát mindenhova a Vízszívó bérlést, ahol nagy kosztól kell megszabadulni, sok portól és szösztől, nagy területen és nem mindegy, hogy a végeredmény milyen lesz. Közben meg a gép egy kezesbárány, könnyű kezelni és irányítani, emelni és húzni magam után. Kérdezzétek meg a Greenway Kft.-t, hogy ők mit ajánlanak az adott célra, de azt gondolom, hogy ez egy univerzálisan jól hasznosítható gép lehet mindenki számára.