Pécsi költő barátom esete a pesti felolvasóesttel és az elromlott kazánnal
 

Pécsi költő barátom esete a pesti felolvasóesttel és az elromlott kazánnal

Egy bő féléve pécsi barátomat, Lacit, aki alapjában véve programozó, azonban jó ideje már verseket is ír, először hívták meg a fővárosba egy felolvasóestre.

Elég nagy volt az öröm, izgatottan várta az estet, és persze meghívott rá engem is. Én egy barátnőmmel együtt mentem, és már kettőkor ott voltunk a helyszínen, hogy igyunk egy kávét, és beszélgessünk egy jót kettesben is, hiszen a felolvasóest hatra volt meghirdetve, s tudtuk, hogy Laci négy óra körül fog érkezni.

A helyszín egy egészen aprócska, családias hangulatú kocsma volt, aminek a tulaja Lacinak már bő egy évtizede az egyik legjobb barátja volt.

Lilla, a barátnőm nem volt egyébként az a költészetimádó típus, de Laci versei már kezdetben is eléggé tetszettek neki, úgyhogy örült, hogy végre élőben is hallhatja a versek egy részét.

Három óra felé járt már az idő, amikor a tejszínhabos kávénkat iszogatva egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy a tulaj, Jani igen csak ingerülten beszél a telefonon valami szerelővel, úgyhogy mondtam Lillának, hogy várjon meg, odamegyek Janihoz, megkérdezem, hogy mi a baj.

Jani erre elmesélte, hogy lehet ugyan, hogy mi még nem vettük észre, de elég nagy baj van, mert leállt a fűtés, és a a felolvasóest kezdetére itt olyan hideg lesz, ha ezt nem sikerül megoldani, hogy mindenki meg fog fagyni. A szerelő meg, akivel beszélt, csak a következő napon tudna jönni.

Sok ötletem amúgy nekem sem volt, mert nekem is csupa ilyen élményem volt, legutóbb például a bojleremmel, hogy aznap szinte sose tudnak kijönni a szakemberek.

Janival abban maradtunk, hogy megnézzük mi is a neten, hátha találunk olyasvalakiket, akik SOS is ki tudnak jönni. Visszamentem tehát Lillához, elmondtam neki a helyzetet, ekkor már majdnem fél négy volt, tudtuk, hogy hamarosan itt lesz Laci is.

Szerencsére azonban hatalmas mázlink volt, mert 2 perccel azután, hogy elkezdtük bújni a netet, Lilla a fejéhez kapott, hogy de hát ő tud egy ilyen szolgáltatót! Elő is kotorta a táskájából a telefont, és hívta a szomszédját, hogy küldje már át neki annak a cégnek a weblapját, akik a meghibásodás napján másfél óra alatt kiérkeztek hozzá annak idején, majd fél óra alatt megjavították a radiátorát, ami azóta is hibátlanul üzemel.

vizgazfutesszerelo24.hu/gazszereles

Réka, Lilla szomszédja pár percen belül már át is küldte vizgazfutesszerelo24.hu/gazszereles oldalt, és szóltunk is gyorsan Janinak, aki akkorra már egészen volt kétségbe volt esve, ugyanis a harmadik szerelővel való telefonbeszélgetés után még mindig ott állt a megoldás reménye nélkül.

Jani ránézett az oldalra, és tárcsázta is a számukat azonnal, majd 6-7 perccel később az idegesen járkálós telefon végén már viszonylag nyugodt arccal tért vissza az asztalunkhoz egy korsó sörrel a kezében. Kérdeztük, hogy na, mi van, s megkönnyebbülten mesélte, hogy állítólag negyven perc múlva itt vannak, és hogy nagyon úgy tűnik, orvosolni is tudják majd a problémát.

Közben egyébként betoppant Laci is, és kérdezte, hogy ugyan mi ez az aggodalom mindenkinek az arcán, és miért van ilyen hűvös idebent. Erre elmondtuk neki a dolgot, de hozzátettük, hogy nyugi, mert elvileg hamarosan érkeznek a szerelők.

Laci megkérdezte, hogy kiket hívtunk, erre Lilla neki is átküldte a vizgazfutesszerelo24.hu/gazszereles oldalt, és úgy tűnt, ez őt is meggyőzi, hiszen folyamatos ügyeletük van, SOS hívásokat is fogadnak gyors kiszállással, s nem mellesleg tapasztalt csapatról van szó, a cég ugyanis már több évtizede működik.

Ha pedig valakinél valami ravaszabbnak tűnő hiba áll fenn, ami hosszasabb körülírást igényelhet, még ingyenes visszahívást is lehet kérni.

Ezek után kicsit részletesebben is átnéztük még az oldalt, amíg vártuk őket, és nagyon pozitív volt az is, hogy a gázszerelés területén belül jóformán akármit meg tudnak javítani, de cserét is vállalnak. Értenek a cirkós készülékekhez, a legkülönfélébb fajtájú és márkájú gázkazánokhoz, a gázbojlerekhez, a konvektorokhoz, de még a termosztátokhoz is.

Mire részletesebben átolvasgattuk a vizgazfutesszerelo24.hu/gazszereles oldalt, addigra egyébként meg is érkeztek a szerelők. A kazán javítása is elég hamar megvolt, s a munkadíjon felül külön kiszállási díjat sem kellett fizetni.

Jani annyira odavolt, hogy mikor elmentek a szakemberek, odament Lillához, s azt mondta: te, ki ez a Réka, mert én esküszöm neked, hogy feleségül veszem.

Szóval megkönnyebbült mindenki, a felolvasóest kellemes melegben lement, s Jani még este 8-kor is a cég oldalát böngészgette, és eldöntötte, hogy Zsámbékon élő édesanyja kondenzációs kazánjához is őket fogja kihívni, ugyanis még ahhoz is értenek, s persze egész Pest megye területén házhoz mennek, nem csak a fővárosban.