Remek lehetőség vállalkozásoknak: napelemfarm befektetés támogatással
 

Remek lehetőség vállalkozásoknak: napelemfarm befektetés támogatással

Napelemfarm befektetés támogatás

Itt, a fővárostól messze levő vállalkozásoknak néha úgy érzem, hogy vadászniuk kell a támogatásokat, míg a fővárosi cégeknek minden lehetőség az ölükbe hullik. Ám úgy néz ki, hogy ezúttal a fővároson kívüli mikro-, kis- és középvállalkozásoknak kedvez a szerencse, ugyanis olvastam a napelemprojekt.hu oldalon, hogy egy akár 3 millió forint értékű, vissza nem térítendő támogatást is igénybe vehetnek az arra érdemes cégek.

Ez a pályázat ezúttal felismerve a vidéki cégek gazdasági húzóerejét, őket támogatja új napelemek felszerelésében. A feldolgozóipar, a mezőgazdasági cégek legnagyobbjai mind a fővároson kívül helyezkednek el. Ezen cégek esetében igen magas költségekkel jár az egész napelemfarm befektetés, mivel nagy telephelyeket kell allátniuk árammal.

napelemfarm befektetés
napelemfarm befektetés

A napelemek hatékony és környezetbarát megoldást kínálnak az elektromos áram előállítására, így hosszútávon hozzájárulnak a vállalatok környezetbarát működéséhez és a költségvetésen is meglátszik a hasznuk.

A napelemfarm befektetés nagyjából 10 év alatt térül meg, innentől nevezhető nyereségesnek a projekt. Miután megtérült a napelemfarm befektetés értéke, a napelemek az addigi villanyszámla egy jelentős hányadát spórolják meg a vállalatoknak, akik az így megmaradt pénzt így másra is el tudják költeni. Például kutatási és fejlesztési területen, illetve a felújításokhoz is nagyon jól jöhet ez az összeg.

A pályázat során megszerzett akár 3 millió forint pedig a napelemfarm befektetés bármely részére elkölthető. Finanszírozhatjuk belőle a napelem paneleket, a tartóoszlopokat, a biztonságossá tételt vagy akár a hálózatra csatlakoztatást is. Mindegy, mire költjük el, amíg az a tevékenység a napelemfarmunk kialakításához köthető. Az egyébként kötött pályázat ebből a szempontból elég rugalmasnak nevezhető.

A pályázaton való részvétel természetesen erősen szabályozott, de rengeteg vállalatnak ad lehetőséget a fejlődésre.

Kivel csináltassuk?

Amennyiben valaki úgy dönt, hogy a cégével meg kívánja pályázni a támogatást, elkezdhet kivitelezőket keresni. Az országunkban a napelemekkel kevés cég foglalkozik, és ezen kevés cég közül is meg kell találnunk a legjobbat. Aki a legjobb ár-érték arányban dolgozik, az a legmegfelelőbb a célra. Fontos, hogy megbízható, hiteles, profi kivitelezőket keressünk. Ehhez a legegyszerűbb, hogyha megnézzük, hogy a lehetséges jelöltjeink mit tettek le az asztalra.

A napelemprojekt.hu oldalon például a PENTELE SOLAR Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság sikertörténeteiről és legnagyobb projektjeikről olvashatunk.

Ez a cég igazán nagy munkákat is végzett már, nem csak családi házak napelemmel való felszerelésében van nagy gyakorlatuk. A szaktudás, a gyakorlat és a szakmai tapasztalat pedig fontos, hogyha egy igazán nagy lélegzetvételű munkára keresünk csapatot. Ez a vállalkozás a nagyvállalatok igényeit ismerve nagy számban képes a lehető legnagyobb minőségben a napelemek telepítésére. Nem jelent nekik gondot egy egész céget kiszolgáló napelemfarm befektetés teljeskörű lebonyolítása sem.

A szaktudásuk már sok nagy beruházás sikerességéhez hozzájárultak, önkormányzattal is dolgoztak már együtt. Ezt el lehet olvasni az oldalukon.

Vállalták, hogyha szükséges, akkor a pályázat beadás körüli teendőkben is segítenek, igyekeznek hozzájárulni a cégek sikeres pályázat benyújtásához, hogy sok cég válthasson megújuló energiahasználatra idén.

Ez egy olyan lehetőség, amit a pályázati feltételeknek megfelelő cégeknek vétek lenne kihagyni. Ki tudja, mikor lesz újra ilyen lehetőség, szóval aki változtatni szeretne az energiafelhasználási módján, az jelentkezzen a pályázatra bátran!