Régi idők modern folytatása
 

Régi idők modern folytatása

A feleségem imádta, hogy régi újságokban voltak szabásminta-mellékletek. Pedig még csak kislány volt, de mindig elkérte őket az anyukájától. Aztán, mikor nagyobb lett, még saját maga is vett ilyeneket, amíg ki nem ment ez az egész a divatból…

Micsoda idők voltak pedig! A nívós magazinok kora engem is lenyűgöz. Legyen szó bármilyen tematikájúakról, ami engem nem is érdekel – ha igényes, akkor kézbe fogva mindig kicsit bánja az ember, hogy ma már nem őrizget és gyűjt senki ilyeneket, hanem mindenért csak a netre megyünk fel. Szabásmintákért is, például.

A feleségem szenvedélye azonban részben megmaradt (nem csak a magazinok – mindenféle kiadványok, hanem) a varrás iránt. Ezért is az új netes kedvence a Varrógépguru – www.varrogepguru.hu. Mert, hát a nettől nem lehet függetlenedni, bármennyire is próbálja az ember…

Én egyáltalán nem vagyok egy nagy rendelős, vagy mindent online megvásárlós típus, de ő a Varrógépgurura esküszik tényleg, így nincs is más internetes kereskedés, ahonnan ennyi mindent rendeltünk volna, pláne nagy értékben. Már tanítja is a barátnőit varrni, és segített eszközt ehhez beszerezni nekik, természetesen szintén a Varrógépguru-ról. De, hát választék az van – ezt meg kell hagyni még egy laikusnak is. Látom, hogy innen aztán minden beszerezhető tényleg, márkán és kategórián belül mindenfélét meg lehet vásárolni – ide is irányít a magyar nyilvánosság, ez iránt a terület iránt érdeklődő része, jobbára.

Rendeltem is neki egy varrodai széket, mert már csak ez hiányzott neki az erre kialakított kis “műhelyükbe”, ahová az ismerősök járnak hozzá “varrásórára”. Ha varrógépet akartam volna én magam venni, ténylegesen hozzá nem értőként, akkor sem lettem volna bajban, mert mindent leírnak mindegyik eszközről, komoly felvilágosító fejtágítókat is biztosítanak a webshopban.

A rendelés egyszerű, online bankkártyával is lehet fizetni, meg a régi módszerekkel is (ha valaki azokat választaná), és 50.000 forint alatt is csak 1600 forint volt a kiszállítás költsége. De, itt értékes dolgok vannak a kínálatban, 50.000 forint fölött pedig ingyenes a kihozatal. Talán az ipari varrógépek esetén más csak a helyzet, de azokhoz nem értek végképp. Nem is tudom, hogy miért, meg azok milyenek. Talán óriásiak? Nálunk egy Singer Heavy Duty nevű háztartási varrógéppel indult a sor, azután szerzett be Brother márkájú hímzőgépet is. Merem, így outsiderként is ajánlani mindenkinek, mert nem hagy alább a perzselő szerelem – ahogy látom rajta. A karácsonyi ajándék idén is valami ilyesmi lesz, ha már ez lett a hobbi, és nem átmeneti, hanem egy soha nem múló lelkesedéssel űzött hobbi! Egyszer talán én is eltanulok tőle ezt-azt, ha több időm lesz.