A srác, aki különleges témában írt verse miatt nyerte meg a döntőt
 

A srác, aki különleges témában írt verse miatt nyerte meg a döntőt

Zsolt tizenhét éves gimnazista, elmondása szerint hét éve foglalkozik komolyan versírással. Kedvenc tantárgya azonban nem az irodalom, hanem az informatika. Apja nyomdokaiba szeretne lépni, és vírusirtással, programozással, egészen pontosan vírusirtó tesztek fejlesztésével szeretne foglalkozni a műszaki egyetem elvégzése alatt, és után is.

Erről írta meg azt a – valljuk be őszintén – meghökkentő témájú balladáját is, amit az idei, pécsi kamaszok között megrendezett versíró pályázaton előadott, és amivel első helyen végzett, elsöprő sikert aratva.
A zsűri egyhangúan szavazta meg Zsolti negyvenhárom soros, hexameterben íródott költeményét továbbjutóként.
Az oklevél átadása után többen is kíváncsiak voltak, mi ihlette ezt a rendkívül szokatlan művészi alkotást.

Zsolti nekünk elmesélte, hogy a pcmentor szerviz által indított vírusirtó teszt inspirálta őt arra, hogy megírja versét. Csodálja a cég eltökéltségét a vírusok elleni harcban, és fáradhatatlan kíváncsiságukat, hogy megtalálják a legjobb vírusirtót.

A vírusirtó teszt még 2018-ban kezdődött, és azóta is tart, felkutatva a legnépszerűbb vírusirtókat, kipróbálva hatékonyságukat, egy táblázatba szedve, hogy segítse azokat, akiket érdekel a téma.

Zsoltinak komoly céljai voltak a vers megírásával. A furcsa fiú egyrészt szerette volna számára kihívást jelentő módon megfogalmazni érzelmeit, másrészt tudta, hogy a nem mindennapi témára mindenki felkapja majd a fejét, és így képes lesz nagyobb tömeget megmozgatni, hogy felhívja a vírusok veszélyességére, és a vírusirtásra, és a vírusirtó tesztek elvégzésére a figyelmet.

Ezúton is kívánjuk Zsoltinak, hogy teljesüljön az álma, és reméljük, minél többen felfigyeltek a vírusirtó tesztek fontosságára.