Egy több órás vonatozás Pécsre, ami alatt új ismeretekre is szert tettem
 

Egy több órás vonatozás Pécsre, ami alatt új ismeretekre is szert tettem

motorgumi akció

Bár nem sok kedvem volt hozzá, de múlt héten munka ügyben el kellett utaznom Pécs városába. Tekintve, hogy a rám váró feladat csak néhány órát fog igénybe venni, gondoltam elhívom az egyik barátnőmet, hogy tartson velem. Így egy kicsit körül is nézhetünk az ország ötödik legnagyobb településén télvíz idején. Ahogy megbeszéltük előtte, hajnalban már fel is szálltunk a vonatra. Mindketten felkészültünk a több mint 2 órás útra, felpakolva 1-1 könyvvel, tekintve, hogy mindkettőnk egyik kedvenc időtöltése az olvasás.

Természetesen nem tellett sok időbe, és a barátnőm elaludt a monoton zakatolásra. Akkor se ébredt fel, amikor két fiatal srác lépett be a kabinunkba, láthatólag sokkal éberebben, mint amilyenek mi voltunk. Miközben helyet foglaltak, érzékeltem, hogy egy komoly diskurzusnak lehetek a fültanúja. Nagy lelkesedéssel beszélgettek a motorkerékpárokról és a karbantartásukról, milyen felszerelést és kiegészítőt hol érdemes vásárolni. Egyikük elmesélte, hogy a robogójára, amit a 18. születésnapjára kapott, épp új abroncsokat szeretne venni, és szerinte a legjobb hely erre a Motortire. Itt részletesen utánanézhet rengeteg típusú guminak, és még motorgumi akció is van náluk, amivel nem kevés pénzt spórolhat. Ráadásul, ha a cég webshopjában vásárolja a gumikat, akkor a felszerelését kedvező áron tudják vállalni a szakszerű műhelyükben, és az elvégzett munkára is vállalnak garanciát. Miközben olvasást színleltem, magamban nyugtáztam, hogy ez valóban kedvező konstrukció.

Sok dolgot megtudhat az ember a motorgumikról egy utazás során

Eközben a másik srác rá is keresett az okostelefonján a cégre, és kiderítette, hogy hétköznap 8 és 17 óra között tartanak nyitva, és lehetőség van előre időpontot foglalni, akár online is. Ez kedvező a fiatalabb korosztálynak, ugyanis sajnos nem mindenki szeret telefonálni, és úgy ügyeket intézni.

Ekkor már ketten nézték a telefon kijelzőjét, és bogarászták, hogyan is zajlik az internetes időpont egyeztetés. A saját adataik mellett kiválaszthatták, hogy milyen szolgáltatást szeretnének igénybe venni (futómű beállítás, abroncs csere, defekt javítás, klíma töltés). Ezenkívül a motorkerékpár paramétereit is meg kellett adniuk.

Miután ezt nyugtázták, a telefont tartó srác a többi termék közt is elkezdett böngészni, egyéb motorgumi akciók után kutatva. Azt találgatták, vajon milyen fajta motorra lehet olcsón abroncsot kapni. Eldönteni nem igazán tudták, mert akkora választék tárult eléjük: rengeteg motorgumi márkát kínált a cég, mindenféle járgányra (sport, chopper, cross stb), különböző kategóriákban, méretekben. Nem mindegy, hogy milyen minőségű motorgumit használnak, hiszen a biztonságuk múlik rajta.

Motorgumi a legjobbtól!

Ráadásul országszerte szállítanak ki futárszolgálattal, akár 1 munkanapon belül, ha az ember 12 óráig leadja a megrendelését, és van raktáron a megvásárolni kívánt termék. Persze ha nincs raktáron, az se jelent problémát, ebben az esetben csak több napot kell várni, amíg a vásárló kézhez kaphatja. Bár abban mindketten megegyeztek, hogy a legideálisabb, ha a szerelőműhelyben zajlik a gumi csere. Egyikük se merne hozzáérni egy motorhoz, főleg ha nincs meg a megfelelő és korszerű felszerelés, amivel professzionális munkát lehet végezni.

Bevallom, amikor elindultunk Pécsre, nem hittem volna, hogy ilyen új ismeretekre is szert tehetek, de őszintén megvallva, nem bántam. Amikor leszálltunk a vonatról, a barátnőm érdeklődött, számomra hogy telt az út. Erre csak annyit tudtam felelni, hogy sok mindent megtudtam arról, hogy hol van a legjobb motorgumi akció.