Versbe illő fordulat az utazás előtt
 

Versbe illő fordulat az utazás előtt

A múlt hónapban volt alkalmam leutazni Pécsre egy lapszámbemutatóra, amit azért tartottak ott, mert nagyon a fővárosra koncentrálódik manapság az irodalmi élet, és még a vidéki lapok is ott tartják a felolvasó estjeiket, bemutatókat. Ezért ez most egy rendhagyó alkalom volt, de mindenképp megérte. Azzal persze nem számoltam, hogy nem lesz olyan problémamentes a leutazás, mint azt én elsőre gondoltam, ugyanis az autóm egyik gumija pont előtte pár nappal adta meg magát. Egyik reggel arra mentem ki, hogy a jobb első kerék lapos. Aznap nem is tudtam használni az autót, a pótkerék cserében nem vagyok szaki, úgyhogy áthívtam a legjobb barátomat, hogy nézze meg. Dühösen szembesített azzal a ténnyel, hogy az egész téli gumi szettet le kéne cserélnem mielőbb, mert szörnyű állapotban vannak, jobb is, hogy nem így indultam útnak. Ez a sors keze – gondoltam, viszont meg voltam lőve, hogy mitévő legyek, viszont nekem mielőbb gumikra lenne szükségem.

Az irodában elkeseredve meséltem a történteket, mire az egyik kollégám ajánlotta a gumidiszkont nevű oldalt, ahol a számtalan információ mellett, rendelni is lehet a kiválasztott gumik közül. Munka után böngészni kezdtem az oldalt, ahonnan tényleg sokat tanultam, de az elsődleges szempont az volt, hogy az én autómra milyen gumik kellenek, illetve a gyorsaság számított, hogy mikor kerül hozzám.gumik

Szerencsémre egy-két napot írtak a szállítási időre, és mivel csak egy szettet rendeltem, így reméltem, hogy hamar kihozzák. A honlapon azt az infót találtam, hogy miután leadom a rendelést, ők felveszik velem a kapcsolatot, hogy biztosan áll a vásárlás. Én viszont nem vártam meg, amíg ők keresnek, inkább felhívtam őket én, mivel sürgős volt a dolog, így megbeszéltük, hogy másnap kihozzák nekem. Azt azért a lelkemre kötötte a telefonos hölgy, hogy mindenképpen szakemberre bízzam a cserét, de megnyugtattam, hogy eszembe se jutott nekem hozzálátni, ugyanis egyáltalán nem értek hozzá, még a pótkereket se tudtam kicserélni. Ezek után átbeszéltük, hogy biztosan megfelelő gumit rendeltem-e, de úgy tűnik, hogy a honlapon talált információk alapján tökéletes gumikat tudtam kiválasztani, hiszen meg volt adva minden paraméter: terhelési index, sebesség index, a felhasználás típusa, fékút távolság, illetve a bordázottság. Ezeket mindenkinek ajánlom elolvasásra, mert ezek tudatában nehéz mellényúlni, ráadásul ezek nélkül nem is szabad hozzákezdeni a rendeléshez.

A weboldalon még azt is olvastam, hogy 100%-ban magyar cég, úgyhogy, aki bizalmatlan a külföldi cégekkel, azoknak kifejezetten ajánlom. Ezen kívül érdemes megemlíteni a pénzvisszafizetési garanciát, ami annyit tesz, hogy, ha nem vagyunk elégedettek, vagy hibás terméket kapunk, akkor visszaveszik és vissza is fizetik az árát. A garancia a javításra, és a cserére is érvényes. Ilyen feltételek mellett bátran rendeltem. Volt egy olyan lehetőség is, hogy egy telephelyen átveszem a gumikat, de én inkább a házhoz szállítást kértem, mert utána már a barátom fog segíteni, hogy eljussunk egy gumishoz, aki kicseréli őket, és úgy már biztonságban indulhatok le Pécsre a lapszámbemutatóra.

Utólag szégyelltem magam, amiért ennyire nem figyeltem oda az autóra, amit minden nap használok, és akár az életem is múlhat pont egy ilyen defekten. Mekkora mázlim van, hogy nem az úton történt ez, mert akkor bizony – az autópályán, nagy sebességnél – borul az autó és meg sem áll, amíg meg nem állítja valami. Kicsit brutális volt ebbe belegondolni, de azóta már a többi ismerősömnek is ajánlottam az oldalt, hogy legalább nézzék meg, és tájékozódjanak.