A kollégám segítségével könnyedén rendeltem HP patront
 

A kollégám segítségével könnyedén rendeltem HP patront

Egy helyi érdekeltségű, kis lapszámú folyóiratnál dolgozni több szempotból is érdekes dolog. Egyrészt azért, mert így van alkalmam alaposan megismerni a környék lakóit, nevezetes személyiségeit, akikkel általában a dolgok történnek, másrészt a legapróbb, legelrejtettebb zugaiba is eljuthatok a térségnek, így olyasmiket is láthatok, amik egyébként rejtve maradnak a világ szeme elől. Azonban van, hogy megviccel a technika, és ez a munkám elvégzésében is hátráltat. Még szerencse, hogy a szerkesztőnk tájékozott ember, így a figyelmembe tudta ajánlani a https://nyomtatoalkatresz.hu/patron/hp-patron oldalt, ahonnan nagyon egyszerűen tudtam utánpótlást rendelni a nyomtatómba.

Úgy történt az eset, hogy egyszer interjúztatni mentem az egyik szomszédos település legidősebb lakóját, és én mindig előre ki szoktam nyomtatni a kérdéseket, hogy ne kelljen fejből tudnom, másrészt hogy ha úgy adódik, akkor van mihez igazodnom, ha változtatni kell. Éppen nyomtattam volna ki a kérdéseket, amikor a kis HP nyomtatóm megtagadta a nyomtatást, mert kifogyott belőle a patron. Furcsálltam a dolgot, a feleségem pedig nem volt otthon, hogy rákérdezzek nála, ezért kicsit körülnéztem otthon, hátha találok cserepatront. Azt ugyan nem leltem, de cserébe kiderült, hogy miért fogyott el ilyen hirtelen a tinta: a kisfiam rászabadult egy oldalra, ahonnan színezőket lehet letölteni, és kinyomott vagy száz darabot. Gondoltam, lesz hozzá pár szavam, ha hazajön, tudnia kell, hogy apának ez munkaeszköz, viszont a problémám még mindig megoldatlan volt. Gyorsan leírtam kézzel papírra, mert sietnem kellett, de megfogadtam, hogy észben tartom a dolgot.

Hát, úgy felejtettem el később mindent, mint ahogy a nagy könyvben meg van írva. A következő, és az azutáni interjút és beszámolót is vázlatolhattam elő kézzel, és minden alkalommal elhatároztam, hogy na, most már nem fogom elfelejteni. Egyszer aztán, amikor a szerkesztőségben pakolgattam a papírjaimat, a munkatársamnak feltűnt, hogy milyen sok kézzel írott lapom van. Kérdezte is, hogy mi van, visszamentem az iskolába? Mondtam, hogy nem, és elmeséltem neki az estemet és a feledékenységemet. Ő csak kuncogott az egészen, és se szó, se beszéd, elvette a billentyűzetemet és beírta a böngészőmbe a https://nyomtatoalkatresz.hu/patron/hp-patron webcímet, majd annyit mondott: szívesen. Még volt egy kis időm a megbeszélésig, szóval kicsit átnéztem, miféle oldalt nyitott meg nekem, és őszintén mondom, meglepődtem!

Nem is gondoltam volna, hogy egy nyomtatókkal foglalkozó webshop ennyire felkészült lehet! Már az első pillanattól nyilvánvalóvá vált a számomra, hogy ezek bizony komolyan veszik az üzletet, amivel foglalkoznak. Hamar eltelt az a pár perc a meetingig, de megjegyeztem magamnak ezt az oldalt, és otthon is az első dolgaim egyike volt, hogy kikeressem és böngésszek rajta. Mondjuk nem kellett sokat, mert csak ki kellett választanom, hogy milyen nyomtatóm van, és már rendelhettem is meg a patront, meglepően jó áron! Ráadásul a kiszállítás is ingyenes, szóval duplán jól jártam: nem kellett utánajárnom és rohangálnom érte, és a szállításért sem számolnak fel plusz pénzt. Kell ennél jobb ajánlat? Már csa meg kellett várnom, hogy megérkezzen, kicserélnem, és minden folytatódhatott úgy, ahogy annak előtte. Azóta már legalább két embernek ajánlottam és is a https://nyomtatoalkatresz.hu/patron/hp-patron oldalt, a kisfiamnak pedig szépen elmagyaráztam, hogy a nyomtató nem játék, apának szüksége van rá, ha legközelebb nyomtatni szeretne, akkor előbb kérdezzen meg engem vagy az anyját.