Költözés az ország egyik végéből a másikba
 

Költözés az ország egyik végéből a másikba

Sosem könnyű megszervezni egy költözést, főleg akkor nem, ha az ember egy egész országot keresztül kell, hogy utazza miatta. Velem pont ez történt, mikor Debrecenből Pécsre kellett költöznöm egy munka miatt. Sokkal többet ajánlottak, mint az akkori munkahelyem, ezért vétek lett volna kihagyni a lehetőséget. A férjem, Kristóf mindenben támogatott engem és készen állt egy új életet kezdeni velem egy idegen városban. Nagyon izgultam már a költözés gondolatakor is, na de amikor lakást kellett vadászni és a miénket párhuzamosan eladni… az volt ám az igazi izgalom! Pécsett a leendő fönököm segítségével sikerült ingatlant vásárolunk. Szerencsére a tulaj adott nekünk 2 hónap haladékot a költözésig, addig ő ott maradt a lakásban és csak előleget kellett fizetnünk. A hátralékot a debreceni házunk eladásával szerettük volna fedezni, szóval pontosan tudtuk, mennyiért akarjuk eladni az ingatlant.

eladó lakás debrecen

A hirdetést rengeteg ingatlaneladással kapcsolatos oldalra feltöltöttük, de csekély számú volt a komoly érdeklődő, akik el is jöttek megnézni, valamiért mindig visszamondták. Nem tudtuk, mi lehet a probléma, hisz ingatlanbecslővel is felmérettük a lakást, aki reálisnak találta az árat, az állapota is kiváló volt, mindig karbantartottuk, felújítottuk, szóval tényleg tökély volt. Lehet csak az emberek túl válogatósak, mindig ezzel nyugtatgatott Kristóf. Végül már olyan oldalakon is elkezdtünk hirdetni, amikről azelőtt nem is hallottunk. Sőt, még az utcán is kiragasztgattunk nyomtatott változatokat, hátha valaki úgy talál meg minket. Végül mégis az internet lett a nyerő, ráadásul a Nextapró oldala, ami egy teljesen ismeretlen felület volt a számunkra.

Annak ellenére, hogy egy kevésbé ismert honlapról van szó, igazán könnyen tudtunk vele dolgozni. A hirdetőfelületük letisztult és egyszerűen használható, kezelhető, minden logikusan van elrendezve és még minőségi képeket is enged feltölteni anélkül, hogy ócskára lerontaná a képminőséget. Az ingatlanhirdetéseket azzal is megkönnyíti a lakást áruló személynek, hogy előre meghatározott pontokat kell csak beikszelgetni, megkímélve a hirdetőt a felesleges, hosszas pötyögéstől. De azért 3000 karakter erejéig szabadon is leírhattuk a plusz információkat. Miután feltöltöttük a hirdetést, akkor láttuk, milyen sok az oldalon az eladó lakás Debrecen városában. Azt hittem, innen a környékről nem sokan ismerik ezt a hirdetőoldalt, de tévedtem. Reménykedtem, hogy a vevői oldalról is elengendően ismerik ahhoz, hogy végül innen kerüljön ki a lakásunk felvásárlója.

eladó lakás debrecen 1

És amint korábban említettem, innen is került ám ki. Egy kedves, fiatal pár volt az, aki végül megvette drága kis otthonunkat. Teljesen odavoltak érte és el voltak ájulva tőle. Megköszönték, hogy teljes mértékben őszinték voltunk a hirdetésben, semmit sem titkoltunk el és pont azt látták viszont személyesen is, mint amit az interneten mutattunk az ingatlanból. Mikor minden papírmunkának a végére értünk és a pénzünk is megérkezett a számlánkra, nem volt más hátra, mint nekiindulni és keresztülszelni az országot, majd Pécsett új életet kezdeni. Kevesebb, mint két hónap alatt hátunk mögött hagytuk Debrecent és belevágtunk az ismeretlenbe.