Most már magam készítem a testápolóm!
 

Most már magam készítem a testápolóm!

Az egyik Pécsen élő barátnőm, nagyon szereti a természetes alapanyagokat. Táplálkozásban is a paleo étrendet követi, és amennyire csak tud, a lehető legkevesebb szemetet termeli. Igyekszik minden olyan tisztítószert és tisztálkodási szert maga elkészíteni, amit lehet. Így egyébként ahol csak lehet, ecettel fertőtlenít, és a szappant, a sampont és a tusfürdőt is maga készíti el. Becsületre méltó dolog, ez tény, de nekem nagyon macerásnak tűnik, meg bevallom lusta is vagyok ehhez az egészhez.

Egyik barátnőm ajánlotta csodaszer

Ahogy bejön a hidegebb idő, sajnos a kezem mindig nagyon csúnyán kiszárad. Konkrétan a kézfejem úgy néz 15 fok alatt, mintha két kis piros kesztyű lenne rajtam, bármit is csinálok vele. Mivel semmilyen gyógykészítmény nem hozta meg a várt hatást, ezért megkérdeztem Katát, hogy a házi patikájából, milyen varázsfüvet tudna nekem ajánlani. A következő linket küldte át nekem: humanityaruhaz.hu/termek/mandulaolaj_ph_eur_100_ml. Mondta, hogy ő elsősorban ezt az olajat ajánlja nekem, de ezen az oldalon érdemes körül nézni, mert minden terméke nagyon jó és nagyon sok hasznos tippel találkozhatok itt. Kata egy 100%-os természetességű mandulaolajat küldött, amit az előállítás során csak és kizárólag egész mandulaszemekből sajtolnak ki. Leginkább a száraz, viszkető bőrre érdemes használni, nem csak felnőtteknél, hanem akár csecsemőknél vagy kisgyerekeknél is. Az ára annyira alacsony volt, hogy szinte fel is kuncogtam egy kicsit, mondván, hogy el se hiszem, hogy vannak még olyan cégek, akik nem kérnek el több 10 ezer forintot egy kis olajért.

Szinte mindenre jó!

Ezt egyébként Spanyolországban állítják elő, szigorú minőségi ellenőrzés mellett és úgy szállítják Magyarországra. A mandulaolajban rengeteg vitamin van, ami szerintem amúgy sem árt a szervezetnek, de van benne fehérje, kálium, cink, és számos ásványi anyag is. Leginkább átlátszó, enyhén halvány sárga és van egy jellegzetes olaj illata is. Amellett, hogy nagyon jó a száraz bőrre, csökkenti a szem alatti sötét karikát, sminkeltávolításra is lehet használni, helyreállítja a töredezett hajvégeket, de nyugodtan használhatjuk a nem kívánatos ráncok ellen is.

A mindent tudó tudástár

Miközben bogarásztam az oldalon, arra is rájöttem, hogy Kata honnan szerzi azt a sok-sok csodareceptet, amik alapján elkészíti a krémeket. A Humanity Áruháznak, van egy úgynevezett tudástára. Ezen az oldalon, borzasztóan sok receptet lehet találni, tisztítószerekhez, arcápolókhoz, testápolókhoz, hajápolásra, vagy különböző gyógyír készítményekre. Órákig nézelődtem az oldalon és egyre jobban megtetszett a DIY gondolata. Néhány receptet le is mentettem, hogy ha egy jobb pillanatomban vagyok, akkor lehet, hogy megcsinálom. A gyakori kérdések aloldalon, pedig egy kisebb szótárt találtam. Itt végre megmagyaráztak minden olyan kifejezést, amiket Kata szokott használni, mikor a krémekről beszél én pedig egy mukkot sem értettem.

Nagyon megtetszett ez a DIY módszer

Igazából azzal, hogy ennyire sok információt találtam és mindent úgy, hogy bárki megérthesse, annyira megtetszett ez az egész, hogy a mandulaolaj mellé még megrendeltem egy-két dolgot, hogy azokat a recepteket, amiket elmentettem ki is próbálhassam. Egyébként ennek az egésznek már fél éve, azóta pedig egyre több krémet és pakolást köszönhetek a Humanity Áruháznak, mindenkinek csak ajánlani tudom a termékeit, mert garantáltan elégedett lesz velük. Aki pedig még kicsit szkeptikus az „otthoni kotyvasztás” témájában, annak üzenem, hogy egyszer kell csak kipróbálni, utána ez lesz a természetes!

Tehát, ha benneteket is érdekel a dolog: humanityaruhaz.hu/termek/mandulaolaj_ph_eur_100_ml !