Szappan készítés: egy újságból tudtam meg, milyen jó buli
 

Szappan készítés: egy újságból tudtam meg, milyen jó buli

A kultúrális témák mindig is közel álltak hozzám, nem véletlen, hogy gyakran olvasom az ilyen jellegű helyi folyóiratot is. Persze nem ez az egyetlen, amit szívesen forgatok, hanem nagyjából minden olyan iromány, mely értéket teremt és ad át az olvasónak. Ebbe beletartoznak a könyvek, újságok, de akár az online blogok is.
Mivel nagyon nyitott személyiség vagyok, könnyen ragadnak rám új hobbik is – nem lepődtem meg, amikor azon kaptam magam, hogy szerelmes vagyok a szappankészítésbe.

Mindez úgy kezdődött, hogy a helyi folyóiratban olvastam egy közösségi eseményről, ahol kicsik és nagyok egyaránt részt vehettek egy szappankészítő workshopon, és ez a lehetőség a vártnál ezerszer nagyobb sikert aratott.

Micsoda? Szappankészítő workshop felnőtteknek is? Elsőre nagyon furcsa volt a gondolat, nem tagadom, ám pontosan ez késztetett arra, hogy további információk után nézzek a témában.
Nem kellett sokáig böngésznem, remek olvasnivalókat és videókat találtam az interneten, amik alapján hamar megtetszett a szappankészítés, és bizony hamar rájöttem, hogy ez nem kifejezetten kisgyerekeknek való tevékenység, hanem sokkal inkább olyan, aminek felnőttként még nagyobb hasznát vehetjük, mint gyerekként.

Az első lépés mindig nehéz

A lelkesedés már megvolt, de jött az igazán nehéz része: belekezdeni a szappan készítésbe. A folyamatát már nagyjából ismertem a videókból, de a pontos arányok, alapanyagok beszerzési helye még továbbra is új terepnek számított.

Szerencsére relatíve hamar rábukkantam a Pipere Porta oldalára, ahol található egy blog rész is, melyben nagyon alaposan leírják a szappan készítés minden csínját-bínját, és ami még ettől is jobb, hogy a minőségi szappan készítés alapanyagok egytől-egyig elérhetők náluk.

A kínálatban megtaláltam az összes szükséges anyagot, ami a szappanreceptben szerepelt, sőt, némelyikből még több opció is elérhető volt, így volt miből válogatnom.
A Pipere Porta oldalában különösen kedvelem, hogy itt a hasznos blogbejegyzések mellett az egyes termékek leírása is nagyon részletes, ami könnyebbé teszi a választást egy-egy termékcsoportban.

Ez különösen jól jött, amikor például a különféle olajokról olvastam, ugyanis ezekből rengeteg volt a weboldalon, és mivel ez a legfőbb a szappan készítés alapanyagok közül, nyilván nem mindegy, milyet választ az emberfia.

Szappan készítés alapanyagok: nem is olyan könnyű beszerezni őket

Ha megengeditek, szeretnék egy érdekes kitérőt tenni a szappan készítős beszámolóm során, ugyanis lehetséges, hogy nem értitek, miért épp a Pipere Porta oldalát hozom fel Nektek példaként.

Eleinte fizikai boltokban próbáltam beszerezni a szappan készítés alapanyagok jelentős részét, ám álmomban sem hittem volna, hogy ilyen nehéz lesz. A többsége egyáltalán nem érhető el egy-egy szupermarketben, sőt, a szappan készítés egyik fontos elemét, a NaOH-t kifejezetten nehéz beszerezni, hogyha nem egy “szappan webshop”-ból próbálunk vásárolni.

Nem véletlen, hogy a Pipere Portán ennyire jól össze van szedve minden infó és alapanyag, ugyanis pontosan azért jött létre ez a webáruház, mert az alapítók szembesültek azzal, hogy nagyon sokfelé kell járni, hogy össze tudja szedni az ember a szükséges kellékeket, és sokszor még a minőség is kérdéses.

Ezt felismerve jött az ötlet, miszerint megalkotják a tökéletes webshopot, ahol minden kapható egy helyen.
Ez valóban kiváló elgondolás volt, ugyanis megnyugvást adhat kezdők és profik számára egyaránt, hogy innen bármit be lehet szerezni magas minőségben, jó áron, gyors szállítással.

Apropó, minőség! Azt érdemes tudni, hogy a szappankészítés nem csak a kézműves hobbik kedvelőinek egy megszokott tevékenység, hanem azoknak is, akiknek valamilyen bőrallergiájuk van, és emiatt nem használhatnak hagyományos mosószereket és tusfürdőket.
Igen, jól olvastad: sokan egészségügyi megfontolásból kezdenek bele a szappankészítésbe, ugyanis a házi szappanok nem tartalmaznak semmilyen potenciálisan irritáló anyagot, mely súlyosbíthatná a bőrproblémákat vagy allergiás reakciót válthatna ki.

Sajnálom azokat, akiknek emiatt kellett szappankészítésbe fogni, de bízom benne, hogy idő közben már ők is megkedvelték a folyamatot, és szuper látni, hogy van már rá megfelelő alternatíva.

Nem csak szappan készítés alapanyagok vannak itt

Kétségtelen, hogy én a Pipere Porta kapcsán csakis a szappan készítést emlegettem eddig, de ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor még ezer dolog található meg a weblapjukon a szappan készítés alapanyagok palettáján kívül.

Ilyen érdekes téma például a gyertya készítés is, ami legalább annyi embernek lehet egy kiváló hobbi, mint a szappan készítés. Természetesen ehhez is minden egyes alapanyagot fellelhettek a webshopban, sőt, akkor is érdemes itt vásárolnotok, ha natúr tisztítószereket kerestek, száraz virágokat vennétek a dekoráláshoz, de a parfüm és lakásillatosítók, fürdőbombák készítésének alapanyagai is megtalálhatóak a webshopban.

Őszintén mondom, nagyon szeretném részletezni a kínálatot és felsorolni mindent, amit itt megtaláltok, de egy gyors számolás után is rájöttem, hogy több mint 1500 termékük van így nem hiszem, hogy valaha is a végére érnék, ha nekifognék leírni őket.
Bár felsorolni nem tudom mindet, remélem érzitek, mekkora kínálat érhető el a Pipere Porta webshopjában!

Minőségi termékekhez minőségi webshop dukál

Bevallom teljesen őszintén Nektek, én nagyon kényes vagyok arra, hogy milyen egy szolgáltatás minősége. Felőlem lehetnének itt a létező legmagasabb minőségű szappan készítés alapanyagok is, hogyha a megrendelés folyamata döcögős lenne, ne adj’ Isten esetleg a vevőkezeléssel lenne probléma.

Szerencsére ilyenről szó sincs, a Pipere Porta mindegyikre 10/10 értékelést kapna tőlem!

A webáruház kiválóan működik: gyors és könnyen kezelhető asztali gépről és mobilról egyaránt. Mindemellett a regisztráció során elmentett adatokkal pillanatok alatt lebonyolíthatók az új rendelések, ami nagy könnyebbséget okoz, ha futtában akar megvenni valamit az ember.
A kártyás fizetés lehetősége biztonságos oldalon történik, sose volt még vele problémám, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben sem lesz.

Mindezeket figyelembe véve nem csoda, hogy megkapta a fogyasztóbarát weboldal minősítést!

Próbáld ki, hátha te is beleszeretsz

Természetesen nem akarlak rábeszélni arra, hogy holnaptól állj neki szappant készíteni vagy gyertyát önteni, de ha valamilyen új hobbit keresel magadnak, kétségtelenül jó lehetőségnek tartom.

Nagyon ki fog kapcsolni, és tényleg nem kell rástresszelni, mert attól, hogy nem hétköznapi tevékenység, egyáltalán nem bonyolult, és manapság már rengeteg információt megtalálsz ezekről a különféle folyóiratokban, blogokban, YouTube videókban.
Ha betartod a választott receptet, 100%, hogy nem fogod elrontani! Egy kézzel készített szappan nem csak a bőrödnek lehet jó, hanem még ajándéknak is kiváló lehet a szeretteid számára.

Ha úgy gondolod, hogy eljött az idő, hogy kipróbáld magad is a szappankészítés varázsát, akkor jegyezd meg: a legjobb szappan készítés alapanyagok a Pipere Porta kínálatában érhetőek el!
Garantálom számodra, hogy nem fogsz csalódni, ha náluk vásárolsz, és ha megfogadod a tanácsom, akkor rengeteg felesleges kört fogsz magadnak megspórolni azzal, hogy nem magadnak kell felkutatnod a legjobb boltot, ahol elérheted azokat a kellékeket, amik által gyerekjátékká válik a szappan készítés folyamata.

szappan készítés alapanyagok