Flottakezelés és újságírás
 

Flottakezelés és újságírás

Mielőtt még saját kis újságba kezdtem volna és valaki azt mondta volna nekem, hogy flottakezelés, el sem tudtam volna képzelni, hogy mégis miről beszél.

Talán annak is sokkal jobban örültem volna, hogyha a flottakezelés csak mint valami elvont fogalom jelenik meg a cikkeinkben, vagy lett volna valami flottakezelés sztori, amit megírhattunk volna az újságban.

De persze, ez nem így megy, főleg, hogy irodalmi folyóiratot kívántunk működtetni. Azt előre el kell mondanom, hogy nem értek a közgazdaságtanhoz, a könyveléshez, és távol állnak tőlem az ilyen számolós, matekos dolgok. A pénzügy sem az erősségem, de szerencsére még egyetemi éveimben szert tettem elég ismerősre, akik segítenek nekem az újság, és a kis vállalkozásunk ügyes -bajos dolgainak intézésében.

Mint kiderült, ahhoz, hogy több autónk is legyen, amikkel az újságokat szeretnénk kiszállítani, flottakezelőre is szükségünk lesz. Mert mint említettem, én nem értek az ilyen dolgokhoz, a flottakezelés is távol áll tőlem, az egészet inkább profikra szerettük volna bízni. Csak éppen az volt a nagy probléma, hogy halvány fogalmam sem volt róla ezelőtt, mi is az a flottakezelés és hogyan is kell elképzelni azt.

Szerencse, hogy nem egyedül kellett elintéznek az egészet. A barátom, aki sokat segédkezik nekem. lassan már-már olyan, mintha Ő lenne a főnök., valamennyire ért ehhez az egészhez. Hogy honnan? Azt nem tudom. Aztán persze elárulta.

Ő sem nagyon értett a flottakezeléshez. A flottakezelés mindkettőnktől távol állt, csak amíg én tőle reméltem a megoldást, Ő utánakeresett az interneten. Szóval megtudtuk , mi is a flottakezelés lényege.

A flottakezelés valójában egy tök szuper dolog! Nem nekünk kell foglalkozni az autók karbantartásával, a szervízeléssel, a gumi cserékkel,a biztosításokkal és adókkal, hanem mindezt egy másik, külsős vállalkozás végezné el nekünk. Ez már megnyert, ugyanis nem csak a flottakezeléshez nem értek, de az autókhoz sem. Így persze egyből egészen egyértelműen eldőlt, hogy szükségünk van egy flottakezelőre.

Az interneten rengeteg céget találtunk, aki ilyesmivel foglalkozik, jobbnál jobb ajánlatokkal csábítgatják az ügyfeleiket, de a mézesmadzagon is át kell látni, nem a marketing a fontos, hanem az, hogy nekünk kire van szükségünk, és a szükségleteink mennyire vágnak egybe a kínált szolgáltatásokkal.

Megtaláltuk, amit kerestünk, a flottauto oldalán. Teljesen standard csomag csak az alapvető funkciókat magába foglalva. Az oldal különösen tetszett, hiszen azt hiszem, hogy felkészültek az olyan témához mit sem értő potenciális ügyfelek látogatására, mint amilyenek mi vagyunk. A különböző menüpontokban érthetően el vannak magyarázva a csomagok, hogy mi mikor kell, illetve olyan szakszavak is magyarázatot kaptak, mint például a tartós bérlet.

Sok egészen különböző céget megvizsgáltunk és összehasonlítottunk, a legjobban pedig ez a cég, a flottauto felelt meg az elvárásainknak.

A dolgok ügyintézős részén meglepően hamar túlestünk. A szerződést persze alaposan átnyálaztuk, és mivel semmi gyanús kiskaput és semmi kedvezőtlen apróbetűt nem találtunk, meg is kötöttük a szerződést. Most már nem kell azon izgulnunk, hogy mikor fizessük be a biztosítást, nem kell a kötelező szervizeléseken aggodalmaskodnunk, a flottakezelés erre is garanciát nyújt.

Az egésszel tulajdonképpen oda szerettem volna kilyukadni, hogy az oldalon az ÁFA magyarázatánál még egy, az esetünkben felhasználható adókedvezményt is találtunk, így duplán nagy volt az öröm. A kisvállalkozások ott próbálnak spórolni, ahol csak lehet, és ebben a flottakezelés is a segítségünkre van.

Igaz, hogy annak meg kell fizetni a díját, de majdnem, hogy 100%-ig biztos vagyok benne, hogyha nem lenne flottakezelőnk, akkor valami hatalmas szarvashibát vétenénk, hiszen egyáltalán nem értek az autókhoz, és jóformán a vállalkozásokhoz sem.

Most már tényleg nem maradt semmi más, minthogy beinduljon az üzlet, és minőségi magyar újságokat adhassunk ki az irodalom kedvelőinek, papír alapon, ezzel visszahozva az újságolvasás kultúráját, hogy az emberek ne csak az okostelefonjaikat bújják és ne csak közösségi oldalak posztjait olvassák egész életükben, hanem egy kis szépirodalommal kulturálódjanak.

Nem is titkolom ezt a hosszútávú vágyam, szeretném a lehető legtöbb emberhez eljuttatni a szépirodalmi remekműveket.