Még az olvasás is balesetveszélyes
 

Még az olvasás is balesetveszélyes

Nálunk ez ilyen családi hagyománynak is mondható, hogy szeretünk olvasni. A szüleim amúgy is fontosnak tartották, hogy közel érezzük magunkat a különböző kultúrálisnak tekinthető időtöltésekhez, mint páldául a színház, a koncertek vagy a múzeumi kiállítások. Sokak szerint ezek rém unalmas tevékenységek, de ha az ember ebben nevelkedik, akkor nem tud ezek nélkül élni. Elhihetitek, tapasztalatból beszélek. Szóval igen, mondhatni a családomban mindenki művészlélek. De én így szeretem. A kultúra tölti meg élettel a társadalmakat és színezi ki a hétköznapokat.

Ami nagy előnye a mi életmódunknak, az az, hogy kevés időt töltünk képernyő előtt. Ne értsetek félre, én is szeretek mozizni, sorozatokat pörgetni. Mégis hamarabb nyúlok például egy könyvhöz este az ágyban. Apukám is szeret esténként egy könyv mellett elaludni, és néha ezt a kedvenc foteljában teszi meg. Na de ki gondolta volna, hogy az olvasás veszélyes lehet… Elaludt a fotelben, telefonját pedig egyenesen a föld felé küldte, ami nagyot koppant a járólapon.

Bár apukám sem a legnagyobb telefonfüggő, a munkájához szüksége van egy jól működőre. A kijelző azonban most nem igazán funkcionált. Egészen jól ért a különböző eszközök kalibrációjához, de azért ez már neki is túllépte a képességeit. Fogalma sem volt, hogy egy huawei p30 lite kijelző csere hol valósulhatna meg a városban.

Mivel igazán megfontolt ember, sokáig tanakodott, válogatott az opciók közül. Végül az LCD FIX márkafüggetlen szervizre esett a választása. Az a furcsa, hogy még csak nincs is közel hozzánk az üzletük, ami az Allee plázában található meg. Apukámnak mégis velük kapcsolatban támadt jó előérzete.

Be is vált a kifogástalanul szuperáló hatodik érzék, mert apukámnak mára úgy néz ki a telefonja, mintha most bontotta volna ki a dobozból. Kicsit féltem, hogy amint bemegyünk, mehetünk is ki, mert nem lesz kapacitás kicserélni a készülék képernyőjét. Ezzel ellentétben, ahogy besétáltunk, szolgálatra készen fogadtak az üzlet dolgozói, meghallgatták a problémát, majd máris megoldást javasoltak. Elmagyarázták nekünk, hogy a kínálatukban megtalálható szolgáltatások végrehajtásához minden alkatrészt raktáron tartanak. Éppen ezért nem kell adott esetben heteket várni a procedúra teljesítésére. Így a huawei p30 lite kijelző csere is végbe tudott menni.

De nem akárhogyan. Azt mondták a srácok, hogy ha egy-két óráig elnézelődünk a plázában, addig ők befejezik, amit be kell. Nem hittem a fülemnek, nem igazán bírtam elképzelni, hogy ez tényleg így működik. Sajnos elég sok csalódás ért már engem ilyen telefon szervizekkel kapcsolatban, és ez most tényleg egy nagyon kellemes meglepetés volt. Apukám egy visszafogott ember, de már akkor láttam az arcán az önelégültséget, hogy milyen jól választott.

Ez a mosoly akkor is az arcán maradt, amikor visszaérkeztünk a boltba. Édesapukám szeret újat tanulni, kérdezősködni. Kiderítette, hogy egy professzionális technika segítségével képesek ilyen jó minőségben kicserélni a telefonok kijelzőjét. Mindeközben a telefon “belső” részei egyáltalán nem sérülnek. Olyan értelemben, hogy nem kell aggódni az adatok elvesztésén, és nem gyári állapotban kapjuk vissza a készülékünket. Manapság már ez is egy nagy előny más szervízekből kiindulva.

Mindezen felül garanciát is adtak, ami azért nagy biztosíték. Főleg, mert nyilván nem egy olcsó mulatság egy ilyen szervizelés. Bár teljesen korrekt az ára, ha az elvégzett munka eredményét vesszük figyelembe. Ezentúl tuti az egész família hozzájuk fog fordulni, bármi probléma adódik. Legyen baj kijelzővel, hátlappal, beázással. Meg természetesen mindegyikőtöket biztatlak arra, hogy náluk keressetek megoldást. Akkor is, ha nem harapott almátok van, mert náluk nem csak arra van praktika: huawei p30 lite kijelző csere érdekeltségben is bátran keressétek az LCD FIX-et.