A művelődés fontossága
 

A művelődés fontossága

A folyamatos művelődés sosem lehet a kárunkra. Ahogyan a folyamatos fejlődés sem. Mindig lehet hova fejlődni és jobbnak lenni, ezért a tanulás nem állhat meg az iskolák befejezésével. Sőt, miután kijártuk őket, akkor kezdődik az igazi élet és a valódi tanulás. Hiszen az iskolapadban kevés olyan dolgot tanítanak meg nekünk, ami a mindennapi élethez elengedhetetlen. Ezért ha a szüleinktől ezekről nem tanulunk, akkor majd csak ha oda kerülünk, akkor tanuljuk meg ezeket a dolgokat.

Az irodalom nekem pl. az egyik kedvenc tantárgyam volt gimnáziumban, viszont ez a mai napig az életem részét képezi. Nagyon szeretem a folyóiratokat olvasni ezért szórakozásra illetve a szabadidőm eltöltésére tökéletesek. Azonban ahhoz, hogy tudatos életet tudjak élni, ahhoz nem ez kellett. Meg kellett tanulnom beosztani a pénzemet, figyelni az étkezésemre és az egészségem fenntartására, ki kellett alakítanom egy saját napi rutint, aminek köszönhetően nem kések el sehonnan, figyelni kell a kiadásokat stb. Sokkal több és összetettebb az élet annál, amit gyerekként látunk belőle.

Amikor saját családom lett és gyerekeim, akkor pedig még több dolgot kellett megtanulnom. Sokan nem gondolnak bele, hogy a gyerekvállalás mennyi felelősséggel jár. Hiszen egy új emberi életről gondoskodsz ilyenkor és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen példát lát, mit mondasz neki, hogyan beszélsz vele, miket tanítasz meg neki és még sorolhatnám tovább. A lista nagyon hosszú és erre sok szülő nem figyel eléggé. Mert ahhoz, hogy egy egészséges, tudatos, megfelelő értékrenddel, önismerettel és önértékeléssel rendelkező felnőtt válhasson a gyermekünkből, ahhoz elengedhetetlen a folyamatos tanulás, önfejlesztés, figyelem és szeretet.

Tökéletes szülő nincs, viszont mindig lehet törekedni arra, hogy az adott helyzetben magunkból a legjobbat hozzuk ki. Legalábbis én mindig erre próbáltam törekedni nem csak a magánéletemben, de a munkám során is.

Éppen ezért amikor rátaláltam az interneten Szoboszlai Kriszti fotósra, akkor már tudtam, hogy vele szeretnék majd család fotó keretén belül találkozni. A család fotó számomra nagyon fontos, hiszen ezzel meg tudjuk örökíteni a szép kis családunkat és öreg korunkban is sokkal könnyebb lesz majd visszaemlékezni ezekre az időkre. Ezért a család fotózás mindig is szerepelt a terveim között.

Szoboszlai Kriszti fotói pedig olyan egyediek és magával ragadóak, hogy eldöntöttük vele szeretnénk együtt dolgozni. A munkáin látszik az igényesség, az egyedi látásmód, a minőségi munkavégzés és a szakértelem. Mindig próbálok olyan szolgáltatást igénybe venni, amivel teljes mértékben elégedett tudok lenni. Hiszen egy családi fotót mi is el tudunk készíteni otthon, ezért ha elmegyünk egy fotóshoz, akkor azt várjuk el, hogy sokkal jobb legyen a végeredmény annál, mintha mi készítettük volna. Szoboszlai Krisztinél ez nem is kérdés. Olyan gyönyörű képeket csinál, amivel nem lehet versenybe szállni az otthon, házilag készített képekkel.  

A weboldalán nagyon sok fontos információt megtudhatunk magáról a fotósról, illetve a fotózásról is. Ennek köszönhetően sokkal jobban megismerhetjük Krisztit, a munkásságát és beleláthatunk a közös munkába is. Ezért nem fog meglepetés érni minket a nagy napon, amikor ellátogatunk hozzá és elkészülnek a szebbnél szebb képek. Ugyanis a teljes fotózás menetét megtudhatjuk a honlapon olvasottakból. Ha kíváncsi vagy ezekre az információkra, akkor mindenképp nézz szét a weboldalon, ahol olyan sok információ megtalálható egy helyen, hogy ezeknek az elolvasása után már nem is lesz kérdés benned, csak hogy mikor mehetsz hozzá fotózásra.

Különféle fotózási fajta közül tudsz választani. Van kismama, művészi, glamour, esküvői, jegyes, családi, gyermek, portré és élményfotózás is. Mindegyik fajtáról találsz részletes leírást az oldalon illetve referencia képeket is. Ezekből már pontosan fogod látni, hogy milyen lehet az adott fotózás és azt is, hogy melyik illene a legjobban az elképzeléseidhez és hozzád. Mert az is fontos, hogy el tudd magad képzelni abban a stílusban, amit választasz. Ha nem érzed magad komfortosan, akkor a képek sem lesznek olyan jók, mint lehetnének.

Szoboszlai Krisztivel a közös munka ilyen szempontból mindenképp egyszerű. Hiszen könnyen megtalálja a közös hangot mindenkivel, még a gyerekekkel is, ezért a család fotó is könnyen elkészíthető. El tudja érni, hogy a modelljei komfortosan érezzék magukat, szépnek lássák magukat és felszabadultan tudjanak mozogni a kamera előtt. Amennyiben egy fotós ezt el tudja érni, akkor nagyszerű képek tudnak születni. Hiszen ezek mind elengedhetetlenek ahhoz, hogy az ember a legjobb formáját tudja mutatni. A közös hang és az összhang megtalálása a fotózás során is nagyon fontos, mert itt művészetről van szó. Ezt nem lehet görcsösen csinálni. Ha szeretnél egy ilyen nagyszerű hangulatú fotózáson részt venni, akkor keresd bizalommal Szoboszlai Krisztit.

Több fajta fotózási csomag közül is tudsz választani. Van alap, exkluzív, VIP és MIX csomag is. A weboldalon pontosan láthatod, hogy melyik csomag mit tartalmaz és miben térnek el egymástól, de a fő különbségük abban van, hogy hány db retusált fotót tartalmaz a csomag, benne van-e az árban a stúdió bérlése, hány db fekete-fehér képet kapsz és hogy a szolgáltatásba bele tartozik-e a professzionális smink és fodrász vagy ezekről neked kell gondoskodnod. Miután látod, hogy melyik csomag mit tartalmaz el tudod dönteni, hogy neked mire van szükséged. Ezután már át tudjátok beszélni a részleteket és az elképzeléseket. Végül pedig már csak időpontot kell egyeztetni. Amennyiben az őszi vagy téli szezonban szeretnél fotózást, akkor minél hamarabb érdemes lehet felkeresni őt, hiszen ilyenkor nagyon sokan szoktak lenni.

Ha Te nem is szereted a fotózásokat, de tudod, hogy valamelyik rokonod vagy barátod örülne egy ilyen lehetőségnek, akkor ajándékutalvány formájában meglepheted őt egy nagyszerű fotózással Szoboszlai Krisztivel. Ezzel egy olyan nagyszerű élményt ajándékozhatsz, ami talán még életre szóló is lehet. Az utalványt kérheted digitálisan és postai úton is, ami neked kényelmesebb. Illetve mind a négy fajta fotózási csomag közül választhatsz: alap, exkluzív, valamint VIP és MIX. Ha nem szeretnéd a véletlenre bízni az ajándékot és szívesen ajándékoznál élményt, akkor élj ezzel a nagyszerű lehetőséggel!

Ha érdekel a fotózás és szívesen olvasol cikkeket, akkor Szoboszlai Kriszti blog oldalát is érdemes lehet megnézni. Nagyon érdekes és hasznos dolgokról ír könnyed és élvezhető stílusban. Egy-két cikket mindenképp jó lehet elolvasni tőle.

Amennyiben véleményeket is olvasnál róla, akkor erre is van lehetőséged. A weboldalon nagyon sok visszajelzést elolvashatsz róla és a munkájáról. Ezekből nagyrészt az derül ki, hogy a fotózás hangulata mindig kiváló, a gyerekekkel könnyen szót ért és szívvel lélekkel készíti a képeket.

Ha szívesen együtt dolgoznál egy ilyen fotóssal, akkor keresd fel a honlapját minél hamarabb és egyeztessetek egy időpontot. A végeredmény szerintem Neked is tetszeni fog és nem fog csalódás érni.

Amennyiben szeretnél magadról, a családodról vagy a gyerekedről egyedi fotókat, akkor válaszd Szoboszlai Krisztit!