Pécsi kultúra és az acél felhasználása a szerszámgyártásban
 

Pécsi kultúra és az acél felhasználása a szerszámgyártásban

Párom irodalom tanárok gyermekeként látta meg a napvilágot és szülei minden erejükkel azon dolgoztak, hogy megszerettessék vele a magyar nyelvet. Ez sikerült is, mert fiatal korától kezdve sokat olvasott és tudása nagyon széleskörűvé vált. Az egyetlen különbség az volt, hogy ő ezt a tudást másba szerette volna befektetni. Leginkább az acél szerkezetek és az ilyen fajta fém megmunkálás érdekelte. Olyan házak megtervezésén dolgozott, ahol az acélon van a súly és a ház többi része ezen támaszkodik.

Ezen kívül még nagyon érdekelték a szerszámgyártás fortélyai. Imádta a szakrajzokat és ő maga is nem egyet készített. A terveket meg szerette volna valósítani és ehhez keresett c45 acél lemezt. Olyan céggel szerette volna felvenni a kapcsolatot, akik méretre vágott anyagot tudnak biztosítani, vagyis megfelelő minőségben dolgozik. Egyik jó barátja ajánlotta az Acélpartner Kft-t.

C45 acél minőség

A weboldalakon sikerült megtalálnia azt a lemezt, amelyet keresett. Főleg azért kereste ezt a fajta acélt, mert ez nemesíthető és edzhető, ezért nagyon jól meg lehet munkálni. Az oldalon melegen hengerelt durva lemezt találtunk ezekkel a tulajdonságokkal. Ez a lemez gyártóműi bizonylattal és 2.2 és 3.1 fokozatokkal. A darabokat lángvágással készítik és vágják formára. Ezeket a darabokat végül szemcseszórással kezelik és így készül el a termék.

A lángvágásnál propángázzal dolgoznak ezért maga a vágás is nagyon szép lesz, ami persze elengedhetetlen egy ilyen komoly műveletnél. A felületeket kézi csiszolóval és szemcseszóróval is megtisztítják a vágás előtt. Három nagyobb teljesítményű géppel dolgoznak, ezért az sem jelent problémát nekik, ha egy munkát gyorsan kell elvégezni. Az acél lemezeken, többek között a c45 minőségűn is plazmavágást tudnak végezni. Ez több szögből is lehetséges a rotációs fejeknek köszönhetően. Az országban egyedül ők tudnak vállalni már előzőleg megmunkált lemezek utólagos gyökölését akár 40 mm-ig.

Kapcsolat

Ha munkájukat meg szeretnénk tekinteni, éppen úgy mintha a gyárban ülnénk, akkor a média fül alatt megtaláljuk videóikat. Ezek a gyártás egyes folyamatát mutatják be és nagyobb gépek működését. Ha szeretnénk velük felvenni a kapcsolatot és ajánlatot kérni, akkor ezt megtehetjük akár a weboldalon keresztül is. Nincs más dolgunk mint üzenetet hagyni névvel, telefonszámmal és e-mail címmel. A cég Budapesten található. Az oldalon több telefonszámot is találunk, ha így szeretnénk felvenni a kapcsolatot vagy akár e-mailt is tudunk küldeni a megadott címre.

A cég teljes mértékben magyar tulajdonú és több mint húsz éve foglalkozik CNC láng- és plazmavágással, hegesztési gyök előkészítéssel, acélszerkezetek gyártásával, gépi forgácsolással és sok minden mással. A gép kapacitásuk nagy, ezért munkákat gyorsan és hatékonyan tudják elvégezni. 4 és 6 fejű lángvágóval, 3D finomsugár plazmavágóval, híddarukkal és egy nagyobb befogadó képességű szemcseszóróval dolgoznak. Rövid határidővel dolgoznak, ami azt jelenti, hogy néhány hét alatt elkészülnek a megrendelések.

Ha valaki célirányosan szeretne elhelyezkedni, akkor a karrier lehetőségek is fent vannak az oldalon. Ezek mindig megújuló lehetőségek, de persze egy dolog megmarad. Az acél szeretete mindig benne kell, hogy legyen a dolgozóban, mert akkor tud csak jó munkát végezni. Páromnak is szerencsére sikerült megegyeznie velük és a c45 acél lemezek már leszállításra kerültek. Nagyon elégedett, mert pontosan azt a munkát kapta, mint amit ő is megtesz a lelkesedéssel, tudással és hozzáértéssel, amit az évek alatt kitanult.