Hasznos tudnivalók fiatal szülőknek, függetlenül attól, hogy irodalmárok, vagy sem
 

Hasznos tudnivalók fiatal szülőknek, függetlenül attól, hogy irodalmárok, vagy sem

Amikor felnőtté válsz, és te is gyereket vállalsz, rájössz, hogy mennyire fontos a tudatosság. Olvashattál eddig bármit, foglalkozhattál különböző dolgokkal, de soha nem kellett annyira oda figyelned arra, hogy mit teszel, mint miután felelőssé válsz egy másik ember életéért.

Én komolyan vettem a gyerekem születését: rengeteg könyvet elolvastam a témában (magáról a terhességről és bármiről, ami a csecsemőknek fontos lehet, de gyakran előre bele kalandoztam nagyobb gyermekek neveléséről szóló könyvekbe is). Mindenből a legjobbat szeretném nyújtani a felnövő gyerekemnek, hogy aztán egy boldog, kultúraszerető, okos ember legyen belőle.

Ehhez azonban néha nem csak arra van szükség, hogy a lelkét nevelgessem és ápolgassam, hanem ennél sokkal kézzel foghatóbb, materialistább dologban is a kedvére kell tenni. Ilyen például egy jó multifunkcionális babakocsi kérdése is. A gyereknevelést taglaló könyveket két részre osztanám: az egyik azokból áll, melyek a boldog lelkivilágot tűzték ki célul, a másik típus pedig a praktikákról szól, ahogy könnyebb gyereket nevelni. Egy, az utóbbi kategóriába sorolható könyvben ismerkedtem meg a multifunkcionális babakocsi létezésével is, és azonnal eldöntöttem, hogy ilyen fogok vásárolni a gyerekemnek.multifunkciós babakocsi

Habár Pécsen bőven van választék babakocsi vásárlás terén, nekem valahogy egyik üzlet sem nyerte el a bizalmamat. Vagy túl ócskának találtam a termékeket, vagy túl drágának, esetleg, egyszerűen csak annyira gorombák voltak az eladók, hogy a kedvem is elment, hogy náluk vásároljak. Már azon tanakodtam, hogy felutazom Pestre és keresek egy babakocsi üzletet, amikor egy friss szülőknek szervezett kávéházi beszélgetés során (ahol egyébként az irodalomban bemutatott terhességekről beszélgettünk) szóba került a kérdés, és valaki megemlített egy webáruházat. Eddig fel sem merült bennem, hogy online rendeljek babakocsit, de most úgy éreztem, hogy miért ne tehetném meg?

Másnap, egy nyugalmas órában felkerestem az ajánlott webáruházat, ahol aztán bő választékát találtam mindenféle babakocsinak. Bővebb utána olvasás során lassacskán kialakultak a preferenciáim is, és beleszerettem a Mutsy márka Evo 2 az 1-ben multifunkcionális babakocsijába. Úgy, hogy vettem a bátorságot és megrendeltem magamnak. Egy csodálatos „járgány” tulajdonosa lettem, hiszen már, már mesébe illő tulajdonságokkal és tudással rendelkezik ez a babakocsi. Szeretem benne hordozni a gyerekemet és örömmel tölt el a tudat, hogy ha valamikor a jövőben úgy döntök, hogy ismét gyereket vállalok, még neki is tökéletes szolgálatot fog tenni ez a kocsi, hiszen annyira strapabíró.

De hogy mitől is ilyen jó? Először is azért szeretem mert a baba születésétől egészen addig elkísér és segít az utunkon, amíg a csöppség meg nem tanul járni. Az ülő rész könnyedén állítható, meg lehet dönteni különböző fokokban, a lábtartók pedig szintén mozgathatók: fel és le. A sportos ülőrész, mert, hogy ez is jár hozzá, pedig mindkét irányba felhelyezhető. (Egyébként külön lehet vásárolni hozzá autós babahordozót is, ami azon kívül, hogy jó az autóban, szintén felszerelhető a babakocsi vázára).

Ami egyébként nagyon befolyásolt a döntésben, az az állítható magasságú tolókar lehetősége. A családom nagyon nagy, és köztük bőven akad nagyon magas és nagyon alacsony személy is. És mivel az unokatestvérem is pár évvel ezelőtt szült, megtapasztalhattam, hogy az egész család mennyire oda van a kisbabákért és hogy milyen segítőkészek. Tudtam, hogy ez a funkció nagyon hasznos lesz, hiszen, ha az egy méter nyolcvanöt centis gyerektelen nagynéném elviszi sétálni a babát, biztos, hogy csak szenvedne, ha az én egy méter ötvenhét centimhez igazított tolókart kellene használnia.

Úgy is mondhatnánk, hogy megfogtam az isten lábát ezzel a babakocsival. Látom, hogy a gyerek is nagyon jól érzi benne magát, imád nézelődni a sportkocsi részből, valamint, ha a délutáni alszik nem jön össze, elég csak beraknom a sima kosárba, és máris elringatja őt a kényelmes séta.