A cipővásárlás kultúrája
 

A cipővásárlás kultúrája

Az elmúlt egy évben sok minden az online térbe költözött. Korábban felhőtlenül élvezhettünk a színházi előadásokat, koncerteket, író-olvasó találkozókat. Aztán jött 2020.

És vele az internet még nagyobb térhódítása. Jöttek az online koncertek, az online színházi előadások, az online kultúra. Más volt, de megszoktunk, hisz csakúgy, mint a közönség, a művészek is ki voltak éhezve a kultúrára.

De nem csak az életünk eme részét kebelezte be az internet. Hanem például a vásárlásainkat is. A statisztikák szerint az online kereskedelem hihetetlenül elterjedt és egyre nagyobb és nagyobb forgalmat bonyolít. Nem is csoda. Már gyakorlatilag mindent megvehetünk az interneten. Így például a cipőinket is.

Cipő, papucs, bakancs, táska webáruház | cipomarket.hu – én mindig ezen a helyen kezdem a keresgélést. Hogy miért? Mert itt mindent megtalálok, amire csak szükségem van. A legjobb márkák legszélesebb kínálatával találkoztam itt, egy helyen van minden, ami csak kellhet. Például itt szoktam nyári szandált és papucsokat venni, remek akciókat találok és nem csak szezonon kívül, hanem közben is. Ez pedig már a léleknek is jót tesz, hisz ki ne szeretne akciós árakon vásárolni.

Cipő, papucs, bakancs, táska webáruház | cipomarket.hu

Aztán itt veszem az alkalmi cipőket, a sportosabbakat és a téli lábbeliket is. Ezt szoktam tanácsolni a barátaimnak, családtagjaimnak is, hogy nézzenek szét bátran a webáruházban. A netes vásárlásnak egyébként is sok előnye van. Egyrészt hogy bármikor tudunk vásárolni, nézelődni, ezt egy cipőboltról ugyebár nem lehet elmondani. A nyári hőségben, amikor nem tudok aludni a meleg miatt, van, hogy még éjfélkor is a szandálok között böngészek, és természetesen meg is tudom rendelni.

Aztán itt van a kínálat, a választék kérdése. Hisz itt tényleg mindent megtalálhatunk, amire csak vágyunk, egy-egy nagyobb cipőboltban is sok cipő van persze, de azért elég fárasztó is keresgélni, próbálgatni, a polcok között tanácstalanul bolyongani. Ezért is jó a netes vásárlás.

Sokan mondják, hogy jaj, nem lett jó a méret, mi lesz most, nem is olyan, mint a képen, és társaik. Elhiszem, hogy nagyon bosszantó egy ilyen helyzet, hiszen az ember nyilván meggondolja, hogy mit vesz, aztán meg tűkön ülve várja a futárt, hogy végre a lábán tudja a kiválasztott gyöngyszemet. Ilyenkor persze, hogy rosszul esik, ha a cipő nem is olyan színű, nem ilyennek képzeltünk az anyagát, a formáját, meg úgy az egészet. Vagy épp szorít, vagy túl nagy és lötyög benne a lábunk.

Itt, a cipomarket.hu oldalon azonban én ilyen problémával még nem találkoztam, hisz a pontos méretválasztást több mérettáblázat is segíti. Elég csak pontosan lemérni a lábunk hosszát és máris kiderül, hogy melyik a megfelelő méret.

Cipő, papucs, bakancs, szandál? Vásárolni minden évszakban kell valamit, és jó, ha olyan helyen böngészik az ember, ami megbízható, ahol tudja, hogy számíthat a minőségre. Ilyen megbízható áruház a cipomarket, amiben még sosem csalódtam, hisz mindig azt kaptam, amit akartam.

Persze a cipővásárlásnak is van kultúrája, és mennyivel egyszerűbb a neten kattintgatni, mint egy cipőboltban feszengeni. A kultúra tehát nem csak a színházban van, nem a csak a művészetet jelenti. Hisz kultúra maga az egész élet is. Az étterembe járástól kezdve egészen a cipővásárlásig életünk minden szegletét áthatja, hogy hogy viselkedünk, milyen szabályok, milyen belső motiváció szerint. A cipővásárlás legegyszerűbb módja pedig véleményem szerint a netes vásárlás.