Éttermi kritikák
 

Éttermi kritikák

A különböző újságokban, folyóiratokban rendre megtalálhatóak a különböző ételkritikusok írásai is. Sőt, léteznek olyan nyomtatott és internetes médiák is, melyek kifejezetten arra szakosodtak, hogy a különböző éttermeket értékeljék. Ezeknek a kritikusoknak a megítélésük kettős. Vannak olyanok, akik lenézik a munkájukat, mert szerintük nem csinálnak semmit, és csak a mások által elvégzett munkák bírálásából élnek. Mások szerint igen is fontosak, és sok esetben az ő véleményük alapján döntenek, ha egy vendéglőt kell kiválasztani. Akármelyik oldalnak is van igaza, tény, hogy az ételkritikusok jelen vannak. Ma már persze az interneten bárki értékelhet bármit. Ezek azonban általában számszerűek, vagy röviden megfogalmazottak. Egy folyóiratban azonban lehetőség van a vélemények alaposabb bemutatására is, így lehetőségünk van teljesebb képet kapni egy ételről vagy egy étteremről.  Egy biztos, hogy a vendéglátósoknak nagyban oda kell figyelniük ezekre a kritikusokra. A pozitívan megfogalmazott írások jót tehetnek az üzletnek, de ez egy kétélű fegyver. Abban az esetben, ha elszaporodnak a lesújtó kritikák, az ártani fog az étteremnek.

A pozitív kritikák egyik elősegítője Dealer – Gastro & Ice Dealer forgalmazó lehet. Általuk olyan különböző konyhai felszerelésekhez, berendezésekhez és gépekhez juthatunk hozzá, melyek elősegítik azt, hogy minőségi ételeket szolgálhassunk fel az éttermünkben. Nem elég a kiváló hozzávaló, de minőségi és megbízható eszközökre is szükség van egy konyhában.

Mi az egyik legmeghatározóbb tényező egy étterem esetében a vendégek és a kritikusok számára is? A tisztaság. Ennek a kardinális kérdésnek a megoldásában segíthet egy ipari mosogatógép, ami megtalálható az említett forgalmazó kínálatában. Ezek a mosogatógépek nem csak abban segítenek, hogy makulátlanul tiszták legyenek a tányérjaink és a poharaink, hanem mindezt gyorsan is elvégzik. Egy forgalmasabb étterem esetében elképzelhetetlen lenne a kézi mosogatás, mert az túl lassú és körülményes lenne. A mosogatógépekből egyébként találhatunk olyat, ami csak poharakhoz való, de olyat is, ami tányérokkal és poharakkal is képes dolgozni. A poharas változat kiváló választás lehet egy bárnak vagy bisztrónak, ahol csak italokat szolgálnak fel. Egy étterem számára nyílván a tányéros és poharas verzió a megfelelő választás.

Miután rákattintottam az egyik ilyen termékre igen részletes leírást kaptam. Fontos tulajdonsága az, hogy rozsdamentes anyagból készült, ami sokat számít a termék élettartama szempontjából, de a higiéniai tényezők is lényegesek itt. A végbemenő munkafolyamatról való tájékoztatásról egy digitális kijelző gondoskodik. Nagyon fontos, hogy beépített mosogatószer adagolót is építettek a géphez, ami elősegíti az egyszerű és gyors adagolást. Ugyan ez igaz az öblítőszerre is, aminek hasonlóan egyszerűen történik meg az adagolása. A mosogatószerben található kosár mérete 500 x 500 milliméteres, ami szükséges is, ha ipari mennyiségben szeretnénk tányérokat és poharakat tisztítani. A termék adatok között láthatjuk a tartály kapacitását literben megadva, ami 29. A poharak és az edények maximális magassága is le van írva, hogy ha az érdekel minket, hogy milyen méretben tudjuk elhelyezni azokat a mosogatógépben. Természetesen egy ilyen mosogatógép beszerzésénél nem utolsó szempont a fogyasztás sem, hiszen étterem vezetőként vagy tulajdonosként számolnunk kell a költségekkel is. A Dealer – Gastro & Ice Dealer a termékleírás során erre is gondolt, hiszen jól láthatóan le van írva a termék fogyasztása: a vízfogyasztása 2,3 liter, míg a teljes teljesítménye 3200 W. Természetesen a termék mérete is fontos egy konyha tervezése során. Ennek a terméknek a mérete 590 x 600 x 850 mm.