Fura, de nekem télen is a klíma lesz a megoldás
 

Fura, de nekem télen is a klíma lesz a megoldás

Nincs még egy hónapja sem annak, hogy olyan meleg volt a pécsi lakásban, hogy különösebb mozgás nélkül, egy ültő helyemben sem tudtam elviselni. Ezzel nem számoltam, amikor ideköltöztem. Mármint, hogy a lakás déli fekvésű. Ha már kimenni nem érdemes a forróságba, és bent sem lehet aktívan tenni-venni, mert rögtön leizzadok úgy 3 kilót, gondoltam hódolok a kedvenc elfoglaltságomnak: az olvasásnak. De klíma nélkül még ez sem sikerült. Feküdni a kanapén, ahol azonnal átmelegszik körülöttem az ülőbútor… Nem megy – gondoltam, pedig nekem még csak nem is a nyár a legnagyobb problémám. Apropó: Pécsett csak érzésre melegebbek a nyarak?

A társasházban állítólag három éve képtelenek megegyezni a lakók, miként újítsák fel a ház fűtési rendszerét. Egy kazán, aminek a működtetése baromi drága, leválni viszont a szabályzat miatt nem lehet. Télen sem fogok így sokat olvasni – eszkimóruhába beöltözve, betakarózva szintén nem kényelmes. Szükségem van a klímára! Télen fűt, nyáron hűt – ideálisnak hangzik és meg is van a legjobb hely erre: Klíma és hőszivattyú értékesítés és telepítés profiktól!

A klimaglobal.eu nevű weboldal azért is tűnt már elsőre ígéretesebbnek megannyi lehetőségnél, mert 15 éves tapasztalatról írnak, amit a területen szereztek. Én nem tartozom a globális felmelegedés tagadói közé, nagyon is megvisel, hogy ilyen meleg nyaraink lettek, és nem számítok változásra. Mivel tudom, hogy más is így van ezzel, nagy biznisz lett a “klímázás”, félek a kontároktól. Nos, a Klímaglobál Kft. nagyon profi csapatnak tűnik nekem, a frissen megjelent maszekolókkal szemben, és a weboldaluk is bizalmat keltő. Amint a “Klíma” fülre kattintottam, már szembe is jött az ajánlatkérési lehetőség. Elég jól átlátható az egész. És, mint mondtam, a tapasztaltságuk is hamar kisugárzik a leírásokból. Ha nagyon el akarnék mélyedni a dologban, még a klímaberendezések fő részeiről is írnak nekem, de hasznosabb volt rögtön megtudni, milyen szempontokat kell figyelembe venni a lakást illetően, klimatizálásnál. Így nagyjából már előre tudtam kicsit kalkulálni. De főként a visszajelzéseik alapján, amit később kaptam, személyesen tőlük.

Ahogy írtam, nekem azért is elengedhetetlen a klíma, mert legalább a szobám fűtésére, ahol nagyrészt tartózkodom, szintén rásegítenék vele a következő fél évben. És most ennek az ideje vészesen közeledik, úgyhogy a klimaglobal.eu – Klíma és hőszivattyú értékesítés és telepítés profiktól! lesz a megoldás. A hőszivattyú ilyen kisméretű lakóhelyiséget illetően nálam nem kerül szóba, de eleve azt is az oldalukról tudtam meg, hogy a hőszivattyú egyébként mégis micsoda. Engem meg tud győzni egy olyan weboldal, mint a “klimaglobalosoké”, ami figyelmet fordít arra, hogy nem szakértőként érkezek, termékek után nézelődni. Kínosan érzem magam, ha rögtön nekem kell elmagyaráznom, hogy mi szeretnék. Náluk viszont még blog-felület is van, normális, részletes hosszú leírásokkal. Ami pedig fontosabb ezeknél: közérthetően! Klíma és hőszivattyú értékesítés és telepítés profiktól! – ez a szlogen számomra ekkor várt megfoghatóvá: már a főoldalon szembejön a lényeg, mármint, hogy mindenkinek a személyes igényeihez szándékoznak idomulni az aktuális ajánlatukkal, és nem kell magam kiképeznem helyettük. Még ha jól is jött a sok plusz infó, hogy tudjam, mire van szükségem. Mert alaposak, és egyszerre lényegre törők a leírásaik.

A telefonszámon kívül még egy e-mail cím nem árt, ha van, de ennyi elég is, hogy ajánlatot kérjen bárki. Szerintem kérjetek ti is, mert jövő nyár elején mindenhol máshol el vannak havazva, szóval akkor is időszerű, ha nektek nem a tél a para. Ha viszont az, akkor ott van náluk klíma helyett a hőszivattyú lehetősége. Pláne ha családi házban laktok. És – bár ez más kérdés, de – tegyetek a klímaváltozás ellen is, addig viszont, amíg nem rendezkedik be a bolygónk normálisabb működésre, klimatizálásra fel!