Akadt még egy dolog, amitől retteghetek - Kupe folyó
 

Akadt még egy dolog, amitől retteghetek

Kata egyre többet jár fel Budapestre. Ahogy a legutóbb írtam már erről, a barátnőm nagyon megszerette az autópályán való vezetést, így már nem okoz nehézséget számára, hogy Pécsről feljöjjön a fővárosba.

Budapesten minden téren sokkal nagyobb a választék, így Kata sok esetben a fővárosban intézi az ügyeit, az itteni szolgáltatásokat választja. Tegnap beültünk egy szuper, hangulatos irodalmi kávézóba, ott mesélt nekem arról, hogy már a fogorvosa is budapesti. Úgy érzem, hogy ebből szépen lassan az fog kikerekedni, hogy ide fog költözni, aminek én természetesen kifejezetten örülnék.

Nem szeretek a műtétekről, valamint a különböző orvosi beavatkozásokról hallani, hiszen már egy csepp vértől is rosszul vagyok, ennek ellenére meg kellett hallgatnom Kata hosszas elbeszélését a bölcsességfoga kioperálásáról.

Kata megközelítőleg fél évvel ezelőtt kezdett hasogató fájdalmat érezni a szájában, ami kiterjedt az egész fejére. Elmondása szerint úgy érezte, mintha le akarna szakadni a teljes álkapcsa. Nem időzött sokáig, meglátogatott egy fogorvost, aki egy gyors röntgen után megállapította, hogy a barátnőm élete a bölcselkedős szakaszába lépett, ugyanis a bölcsességfoga növekszik, ezért a nagy fájdalom. Kata egy pillanatra megörült, azonban a vigyor hamar ráfagyott az arcára, amikor az orvos közölte vele, hogy az a bölcsességfog bizony sosem fog kinőni, mivel ki kell operálni. Az újonnan növekvő fognak nem maradt elég hely a szájban, így ha egy szakember nem avatkozik be, a teljes fogsort elmozdítja. Az orvos szerint ez a probléma azért áll fenn, mivel Katának korábban volt fogszabályozója, ami a bölcsességfog helyére húzta ki a hátsó fogakat. Kata természetesen nem szerette volna, ha a nagy kínlódások árán egyenessé varázsolt fogsora ismét girbegurba lenne, így elfogadta az orvos tanácsát és kiszedette a fogat.

A bölcsességfog műtét után Katának nem voltak fájdalmai. Nagyon jól viselte mind a műtétet, mind az utána lévő időszakot. Néhány öltés volt a szájában, amit később kiszedett az orvos, de ez sem volt számára kifejezetten negatív élmény. A mai technikákkal minden beatavatkozást fájdalommentessé lehet tenni.

Bár Kata beszámolója a bölcsességfog műtét után nem volt olyan szörnyű, mint amire számítottam, már most rettegek attól, hogy nekem is elkezdenek kinőni a bölcsességfogaim. Sosem volt fogszabályozóm, így nagyon remélem, hogy elegendő hely maradt a számban a bölcsességfogaimnak, mivel egyáltalán nem lenne kedvem az operációhoz. Az irodalmi kávézóban jöttem tehát rá, hogy már van még egy dolog, amitől rettegnem kell.